Skocz do zawartości
no13

[XP] namieszałem w autostarcie i mam problem - wejdź tu ! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem robić porządki w Menu Start. Zacząłem przenościć wszystkie skróty od offica do katalogu "Ms Office XP", od skanera, drukarki do "hardware" itp. chciałem zrobić porządek. Zrobiłem restarta kompa, chce sprawdzic efekty, patrze... i widze jeszcze duzo nie poprzenoszonych plików. Zakumałem dopiero ze przenosiłem skróty z: "C:Documents and Settingsno13Menu StartProgramy" wchodze do: "C:Documents and SettingsAll UsersMenu StartProgramy" i tu zaczynam robic porządki. Wszystko by bylo ok gdybym nie odpieprzył takiej rzeczy, mianowicie aby nie bawić sie w tworzenie odpowiednich katalogów w jednym i drugim menu start (rozumieć: all users i no13) to pomyslalem ze wszystko z no13 skopiuje do All Users. Na kompie jest tylko jeden user - no13. Skopiowałem dosłownie wszystko (ctrl+a i ctrl+c pozniej ctrl+v). Odpalam ponownie kompa aby sprawdzic efekty. Nagle włączają mi sie podwójnie programy z Autostartu. Mam tam łączenie z isdn, speed fana, GetRighta, DC++, girdera. Pomyslalem sobie pewnie zrobily sie kopie skrotow, ale wchodze i patrze i nic..... wszystko niby ok. Zrobiłem wiec tak, w all users zostawiłem autostart pusty a w no13 zrobilem skroty w autostarcie, (przenioslem same skroty) Odpalam kompa i nic sie nie laduje z autostartu. Jak zrobie np. czesc tu plikow a czesc tu to po odpaleniu kompa te z all users ladują sie dwukrotnie. Paranoja jakaś. Ludzie pomozcie mi : D Prawie przekonalem sie juz do XP. Przez 4 miesiecy zadnego errora ani zwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No namieszałeś.

Wywal wszystko z obu profili, sprawdź w Msconfig - zakładka uruchamianie jakie masz progsy i nie powtarzaj ich w Menu start - Autostart. Być może tu jest przyczyna. Potem wprowadź programy do Autostartu w folderze all users i odpal kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi