Skocz do zawartości
damian1111

Nowy PC dla gracza. Opinia o dwóch zestawach

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Panowie. Po kilku latach chcę wrócić na PC, bowiem bardzo, bardzo przekonuje mnie to, co pojawia się na steam, plus wygoda do pracy. Niewiele minęło od mojego ostatniego PC, ale widze, że technologia i tak poszła niesamowicie do przodu.

Chciałbym poznać waszą opinię odnośnie dwóch PCtów. PIERWSZY - PC 1 LUB PC 2.

MEDION Erazer Engineer P10 Gaming PC - Intel® Core™ i7, RTX 3060Ti, 1 TB SSD

ACER Predator Orion 3000 PO3-650 Gaming PC - Intel® Core™ i5, RTX 3060 Ti, 1 TB HDD & 256 GB SSD

Co sądzicie o PC 1 lub PC2? Dla gracza, który nie jest specjalnie wymagający, czy jest jakimś pro ekspertem.

Po prostu bez problemu chcę odpalić sobie gierkę i w spokoju pograc. Czy te PC na dzień dzisiejszy są według Was dość porządne i sporo dziś uciągną?

Ciekawi mnie wasza opinia, który ewentualnie lepszy. Będę bardzo wdzięczny. pozdrawiam . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupiłbym żadnego z nich - chyba, że do pracy biurowej a i tak można znaleźć lepsze gotowe rozwiązania do tego celu.
Nie ma wyszczególnionych dokładnych parametrów i modeli ważnych komponentów - płyty głównej, zasilacza, dysku itd.
Jak znam jednak życie to będzie to jakiś tani chłam konkretnie przepłacony.
Dodatkowo RTX 3060 to nie jest karta zapewniająca obecnie płynność w nowszych grach.
W podobnym budżecie można złożyć fajny zestaw w PL, nie wiem jak na wyspach to wygląda ale weź się zorientuj czy sieci wysyłkowe nie oferują złożenia zestawu z wybranych komponentów. Z jakich to już koledzy Ci podpowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

takie zestawy będą pracować , ale jak, to już inna kwestia ,bo wydajność w określonych tytułach można sobie sprawdzić nawet na YT dla RTX 3060Ti , ale jak to mówią "diabeł tkwi w szczegółach" , kupując coś to chciał bym wiedzieć za co płace , czyli pełne dane, producent model dla każdego podzespołu , oraz np. jaki jest zastosowany zestaw chłodzący dla procesora ? 

oraz informacja, ze na zestaw pierwszy jest gwarancja 2 lata , a na drugi ino rok ? , nooo super oferta ....

płyty główne, procesory i karty graficzne, posiadają gwarancje 36miesiecy.

dyski SSD tańsze 36 miesięcy, lepszejsze 60 miesięcy. 

zasilacze w zależności od ceny, bida edytion 24 czy 36 miesięcy  , ale jest sporo na gwarancji 60 miesięcy , dokładając kilka PLN można zakupić na gwarancji 7-10 lat czy TOP to nawet 12lat. 

także warto było by się tematem zainteresować przed wydaniem piniedzorów.  

Edytowane przez Mr.T...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi