Algier Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Właśnie tak jak w temacie czym czyścicie obiektywy w swoich cyfrakach??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Właśnie tak jak w temacie czym czyścicie obiektywy w swoich cyfrakach???Ja bardzo delikatna ircha do okularow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 a próbował ktoś specjalistycznymi płynami??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 izopropanolem + powietrze do szybkiego osuszenia. i ewentualnie wacik na patyczku - jak do ucha, no i zdrowy rozsadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Właśnie tak jak w temacie czym czyścicie obiektywy w swoich cyfrakach???Ja bardzo delikatna ircha do okularowpopieram ... nie mam cyfraka ale tak samo czyszcze moje zwykle aparaty (Zenit i taie tam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Właśnie tak jak w temacie czym czyścicie obiektywy w swoich cyfrakach???Najlepiej czyścić specjalnymi płynami (są tam też specjalnie szmatki do czyszczenia). Ale najpewniejszym zabezpieczeniem obiektywu jest założenie filtra n.p. UV. Nawt jak ci się wtedy porysuje to możesz wymienić sam filtr - dużo tańszy niż szkło obiektywu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Najpierw usuwa się pyłki pędzelkiem , można kupić taki z małą pompeczką to trochę ułatwia zadanie. A co do płynów to są specjalne spirytusy niskoprocentow do czyszczenia obiektywów. Delikatniew nakłade się tego odrobinke i przeciera specjalną cieniutką chusteczką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 wielkie dzięki poradziłem sobie na razie bez używania tego płynu (coś nie mam do niego przekonania) Zestaw czyszczący Hama z płynem HTMC Pędzelek z pąpką Bibułki Płyn do czyszczenia optyki HTMC Nie wiecie co oznacza ten skrot HTMC??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Właśnie tak jak w temacie czym czyścicie obiektywy w swoich cyfrakach???Ja bardzo delikatna ircha do okularowpopieram ... nie mam cyfraka ale tak samo czyszcze moje zwykle aparaty (Zenit i taie tam) tez popieram czyszczenie ircha ;-) przez kilkanascie lat obiektywy lustrzanek teraz doszla cyfrowka... czysci sie tak samo ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...