Rex_Dragon Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 Witam. Mam problemy z ustawieniem wyższych taktowań na pamięciach G.Skill Trident Z Neo 32GB 3600 MHz CL16 w dwóch kościach z procesorem AMD Ryzen 9 3900X na płycie MSI MEG X570 ACE. Ramy są w 2 i 4 slocie od procesora, lecz jak chce uruchomić na wyższych taktowaniach niż 2133 MHZ, to komp nie chce działać i muszę robić reset BIOSU. Czy ktoś może mi doradzić ja je ustawić w BIOSIE, aby uruchomić na wyższych taktowaniach ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 bios aktualny ? moduły na liście kompatybilności producenta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex_Dragon Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 BIOS aktualny oraz pamięci kompatybilne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2023 spróbuj pojedynczo każdy z modułów dla każdego banku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...