crackers Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :D A co powiesz na jego starszego brata chlodzonego powietrzem i zamknietej obudowie: 566@1020MHz temp.max=52C pod winda srednio 41-44C... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat Cytat Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :D A co powiesz na jego starszego brata chlodzonego powietrzem i zamknietej obudowie: 566@1020MHz temp.max=52C pod winda srednio 41-44C... Prawie 100% więcej :!: Chyba miałeś szczęście i trafiłeś na wyjątkowy procek :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :DBardzo ladnie, gratuluje. Ale jest koles nazywa sie Gerhard na stronie CCR i ma puszczony go na 1540 :P Jakby sie tak celki 1.2 krecily do FSB 154. To ja kupuje 10 sztuk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat Cytat Cytat Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :D A co powiesz na jego starszego brata chlodzonego powietrzem i zamknietej obudowie: 566@1020MHz temp.max=52C pod winda srednio 41-44C... Prawie 100% więcej :!: Chyba miałeś szczęście i trafiłeś na wyjątkowy procek :D A do nie dawna max na jaki mi szedl to 680MHz i na wiecej nie wstawal poprostu go wygrzalem chyba i zaczol chodzic na wyzszych fsb, tak na codzien mam ustawiony na 952MHz 100% stabilnosci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Larus Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :D Bardzo milutki wynik - miales spore szczescie, ze na tyle idzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat Cytat Hehe... na początek powiem tylko tyle, że siedzi w FC-PGA2 na ASUSie TUV-4X i po zmianie napięcia na 1,675V chodzi na 1,47 GHz przy standardowym chłodzeniu i otwartej obudowie... chyba nie źle :DBardzo ladnie, gratuluje. Ale jest koles nazywa sie Gerhard na stronie CCR i ma puszczony go na 1540 :P Jakby sie tak celki 1.2 krecily do FSB 154. To ja kupuje 10 sztuk :) Dokladnie to moj wyniki.W CCr jestem wpisany jako Gerhard.Jak zepniesz piny i puscisz na 1.80v lub 1.825v to powinien smigac powyzej 150 mhz spokojnie i wcale niepotrzeba do niega za takiego rozbudowanego chlodzenia.Tak samo stabilnie sie kreci na Volcano7 co na Titanie DT5 czy jakos tak.Trzeba tylko dobrz wietrzyc wnetrze kompa bo wtedy temperaturka rosnie.U mine chodzi juz ponad dwa miechy i zadnego zwisu wiec moge powiedziec ze faktycznie jest full stabilny.Polecam wszystkim celka 1.0 bo wydajnosc pamieci daje wiekszego kopa w gierkach niz przyros mhz procka. J Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Wszystko faynie, mam tylko jeden problem. Nie wiem jakie spiąć piny dla napięcia 1,9 czy 2,0. Problem polega na tym, że czytając datashita :) znalazłem ustawienie pinów typu: "zamknięty" lub "otwarty". Rzeczy której nie to to, co to znaczy, że ma być otwarty lub zamknięty. Co trzeba połączyć??? A najlepiej by bylo jakbyscie napisali konkretnie jakie nóżki "związać" (np. drucikiem) dla napięć: | 1,9 | 1,95 | 2,0 | Za odpowiedź będę o 100 MHz bardziej wdzięczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Dokladnie to moj wyniki.W CCr jestem wpisany jako Gerhard.Jak zepniesz piny i puscisz na 1.80v lub 1.825v to powinien smigac powyzej 150 mhz spokojnie i wcale niepotrzeba do niega za takiego rozbudowanego chlodzenia.Tak samo stabilnie sie kreci na Volcano7 co na Titanie DT5 czy jakos tak.Trzeba tylko dobrz wietrzyc wnetrze kompa bo wtedy temperaturka rosnie.U mine chodzi juz ponad dwa miechy i zadnego zwisu wiec moge powiedziec ze faktycznie jest full stabilny.Polecam wszystkim celka 1.0 bo wydajnosc pamieci daje wiekszego kopa w gierkach niz przyros mhz procka. J Ja sie właśnie zastanawiam jakiego celka wybrać, zamierzam zrobić moda na BX, żeby nowe celki chodziły, nie wiem czy wybrać 1.1, czy 1.2 pamięci wytrzymują mi max 143MHz, najlepiej by było gdyby !.2 poszedł mi na 12x133, czyli 1.6, chłodzenie mam dosyć dobre. Na procestr dmucha powietrzer dostarczone spoza obudowy, a collerek to SuperOrb 7000RPM, dwa wiatraczki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 tu masz linka http://twojepc.pl/artykuly.php?st6_napiecie do arata na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Co do tego artykulu, to ja jush mam to za sobą. Regulowalem napiecie wlasnie drutem, bo na plycie i w BIOSie sie nie da :((( Dlatego też sie pytam co to znaczy "otwarty" a co "zamknięty" w datashicie? Bo nie wiem. P.S. Zapraszam na moją stronkę. http://cr4cker.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 niezle sie podkrecil brawo! tylko ze w sumie to suxces jak na 0,13um nie jest bo athlony TB 1,0 sie kreca na 1,5Ghz a sa w 0,18um Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Cytat niezle sie podkrecil brawo! tylko ze w sumie to suxces jak na 0,13um nie jest bo athlony TB 1,0 sie kreca na 1,5Ghz a sa w 0,18umA P4 2.4Ghz wykrecili na 4010Ghz jezeli juz chcesz sie o procenty klocic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Cytat Cytat niezle sie podkrecil brawo! tylko ze w sumie to suxces jak na 0,13um nie jest bo athlony TB 1,0 sie kreca na 1,5Ghz a sa w 0,18umA P4 2.4Ghz wykrecili na 4010Ghz jezeli juz chcesz sie o procenty klocic.tak tylko jakie chłodzenie musieli założyc ten athlon to na powietrznym chodzi a chyba nie będizesz zakładał azotu na swoje procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Cytat tak tylko jakie chłodzenie musieli założyc ten athlon to na powietrznym chodzi a chyba nie będizesz zakładał azotu na swoje procka Nie, no oczywiscie ze nie bede :) Tylko chcial pokazac Tristan jak sie kreca TB wiec pokazalem, ze i tak nie zabardzo. Nawet na azocie nie pojdzie wiecej niz 1.6. Chyba, ze sie myle to prosze o potwierdzenie jakims linkiem. Wolfer tez swojego celka T 1.0 podkrecil na 1.54. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 tristanowi chodziło zapewne o możliwości domowego podkręcania procka, nie takiego jak japończycy robią zreszta jest oczywiste że procek w 0,13 bedzie się lepiej podkręcał niz w 0,18 więc moim zdaniem nie ma tu o czym gadać w tej kwestii Intel lepszy :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Mam pytanie czy jest jakiś prosty spobób na BX & tualatin. Przejściówka jest droga cos ok 200zeta ,a celeron 0,18 1000 nie pojdzie łatwo na fsb140 a gdzie można kupić cela1100 ale box? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Cytat Cytat tak tylko jakie chłodzenie musieli założyc ten athlon to na powietrznym chodzi a chyba nie będizesz zakładał azotu na swoje procka Nie, no oczywiscie ze nie bede :) Tylko chcial pokazac Tristan jak sie kreca TB wiec pokazalem, ze i tak nie zabardzo. Nawet na azocie nie pojdzie wiecej niz 1.6. Chyba, ze sie myle to prosze o potwierdzenie jakims linkiem. Wolfer tez swojego celka T 1.0 podkrecil na 1.54. Podkrecilem i to spokojnie poszedl na 1540.Zapewne jakbym zastosowal lepsza grafe i dysk i chlodzenie z TB to by poszlo duzo lepiej.A co Do TB 1.0 to srednio tez sie kreca tak jak celki 1.0 tylko na bardzo dobrym chlodzeniu dochodza do 1800 a zawdzieczaja to tez min zmianie mnoznika przy zablokowanym mnozniku mozna by bylo pomazyc o takim podkrecaniu.Wiec niem co porownywac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Cytat Mam pytanie czy jest jakiś prosty spobób na BX & tualatin. Przejściówka jest droga cos ok 200zeta ,a celeron 0,18 1000 nie pojdzie łatwo na fsb140 a gdzie można kupić cela1100 ale box? kurde już nie pamiętam na jakiej to stronie było ale gdzieś czytałem jak to trzeba było zrobić dziś będę na necie to podeslę artykuł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...