wroner Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Cześć, Ostatnio szukalem czegos tanszego, teraz udalo mi sie zorganizowac troche wiecej gotowki (6000-6200 PLN). W zwiazku z tym mam pytanie. Co lepsze pod okazjonalna gre pod 1440p (AOC CU34G2X Curved)? Nie gram maniakalnie w jakies starfieldy czy inne pozeracze grafiki, bardziej gra 3-4x w tyg po 2h jak dzieciaki spia. Chcialbym cos na dluzszy czas, poki co rozwazam takie rozwiazania: INTEL: https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1113846 AMD: https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1113848 Czy moze zamiast tego RX7800XT 16GB pojsc w standardowego RTX 4070 12GB? Nie chcialbym przekroczyc zakladanego budzetu (musze doliczyc ok 200PLN za poskladanie, bo sam tego nie zrobie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angry Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 może AMD Ryzen 7 5700X i RTX 4070? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroner Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Takiej opcji takze nie wykluczam. Procesor wydaje sie OK, te 12GB ram przy 1440p mnie troche odstrasza (wszedzie trabia, ze przyszlosciowo to isc w 16GB bla bla bla). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Oba zestawy są bardzo dobre i ładnie posłużą. W 1440p wszystko będzie ładnie śmigało. W praktyce różnic między tymi platformami nie zauważysz - wybór po prostu marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroner Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2023 Dzieki. A jak poszczegolne komponenty wchodzace w sklad poszczegolnych zestawow ? Dobieralem je pod katem jakosc/cena - zeby zmiescic sie w zdefiniowanym budzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2023 Dysk Lexar dobra marka, Fera 5 to dobre chłodzenie i wystarczy, obudowa kwestia gustu, dobrze że jest sporo siatki, pamięci w AMD to DDR5 (podobno dają mały przyrost mocy, w zwykłym użytkowaniu raczej niezauważalny), no i zasilacze Endorfy - jedyne co można rozważyć innego, ale trzeba kogoś się poradzić, dzisiaj łatwo o potknięcie w tym temacie. Osobiście nic nie mam do zasilaczy Endorfy, ale w komentarzach PPC jest różnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wroner Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 A jak przy zmianie zasilacza + cpu ? https://www.x-kom.pl/lista/t8msccwym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...