F1SH3R Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 witam kupiłem ostatnio komputer. Wydałem nie mało. Już od początku był jakis problem który polegał na tym iż przy obciążeniu i bez komputer nagle odłączal obraz i załączam maksymalne chłodzenie w całym komputerze. Po reklamacji w serwisie wymienili procesor na nowy. Kilka dni temu komputer do mnie wrócił lecz problem nie zniknął. Karta: Rtx 4070 msi Gaming x trio procesor amd ryzen 5 7600x Płyta: Gigabyte b650 Gaming x ax zasilacz: Gigabyte UD850G z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Podaj cały konfig, łącznie z zasilaczem, ramem itd. Sterowniki aktualne? Problem występuje bez dedykowanej grafiki? Podeślij screena z ZenTimings i CPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2023 Witam i tak widzę ja bez odzewu ze strony autora wątku , może PC sam się naprawił XD a mógł by się podzielić informacja gdzie był kompiuter kupowany i serwisowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1SH3R Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2023 Witam niestety nie jestem w stanie wysłać screena z powyżej podanych aplikacji. Komputer kupowany na morele… Zwróciłem już 3 raz na gwarancje…. Z innego źródła dowiedziałem ze ze najpewniej winny może być zasilacz lub płyta główna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2023 1 godzinę temu, F1SH3R napisał: Zwróciłem już 3 raz na gwarancje trzy razy na serwisie... i bez poprawy ?, to taki zakup powiedział bym że nie cieszy, trochę to dziwne ze co u nich PC zostaje podany zakładam jakimś testom, a u Ciebie dalej "krzaki" ? takie odłączanie obrazu może wskazywać na problemy z karta graficzna, a czy podczas takiego odłączenia/wyłączenia obrazu dźwięk w systemie nadal jest ? W dniu 15.09.2023 o 12:51, F1SH3R napisał: załączam maksymalne chłodzenie w całym komputerze co to znaczy ? mógł byś to rozwinąć , czy zarówno na karcie graficznej jak i zestawie chłodzący z procesora zwiększają się obroty ? , czy tylko na karcie graficznej lub na zestawie z procesora , no bo chyba wiatraki z obudowy nie zwiększają obrotów ? co obecnie faktycznie nie pracuje jak należy to trzeba by ustalić najlepiej testując każdy podzespół osobno, ale w warunkach domowych raczej jest to nie wykonalne bo nikt nie ma drugiego podobnego zestawu aby sobie poprzekładać i przetestować. czy obecnie PC masz Siebie ?, czy jest ponownie na serwisie ? ja zaczął bym od sprawdzenia czy wtyczki przy zasilaczu czy pewno są właściwie dociśnięte (tak w Gigabyte są za "luźnie" i się wysuwają...) następnie wymontował tego RTX 4070, i monitor podpiął do wyjścia HDMI czy DP na płycie głównej, jeśli dalej jest to samo, zdemontował bym płytę główna i wyjął procesor , i organoleptycznie sprawdził pod różnymi kontami oglądania czy wszystkie piny w gnieździe procesora na pewno są proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1SH3R Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2023 Tak dźwięk jak najbardziej jest dalej. Wszystko funkcjonuje niby normalnie, poza tym ze nie ma obrazu( brak sygnału) natomiast z tego co zauważyłem chłodzenie załącza się w całym komputerze włącznie z obudowa. Na pewno nie jest to problem grafiki. Raczej stawiał bym tu na zasilacz. Lub płytę główna. W każdym razie komputer już odesłany i czekam czy tym razem cos zdziałają… p.s zakup wgl nie cieszy wręcz przeciwnie. Miałbyc super komputer a nie ma nic… morele… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 9 godzin temu, F1SH3R napisał: Tak dźwięk jak najbardziej jest dalej. Wszystko funkcjonuje niby normalnie, poza tym ze nie ma obrazu( brak sygnału) natomiast z tego co zauważyłem chłodzenie załącza się w całym komputerze włącznie z obudowa. Na pewno nie jest to problem grafiki. Raczej stawiał bym tu na zasilacz. Lub płytę główna. W każdym razie komputer już odesłany i czekam czy tym razem cos zdziałają… czyli to nie jest tak ze PC się zawiesza , tylko zostaje odłączone urządzenie, a co odpowiada za wyświetlanie obrazu ? bo jeśli to płyta główna pracuje w sposób nie właściwy i "gubi" urządzenie, to tylko potwierdza moje spostrzeżenia i ja już od xxx czasu nie zachęcam do kupowania płyt głównych Gigabyte. ale ile musi wody w klozecie upłynąć aby w tzw. polecanych zestawach nie kierować się tylko widełkami cenowymi a produktami sprawdzonymi a nie przysparzającymi problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1SH3R Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Odłącza urządzenie nawet jest ten dźwięk windowsa dla dołączanego urządzenia. No ja w poprzednich komputerach tez miałem płyty główne Gigabyte i wszystko śmigało teraz dopiero cos się dzieje. 2 godziny temu, Mr.T... napisał(a): czyli to nie jest tak ze PC się zawiesza , tylko zostaje odłączone urządzenie, a co odpowiada za wyświetlanie obrazu ? bo jeśli to płyta główna pracuje w sposób nie właściwy i "gubi" urządzenie, to tylko potwierdza moje spostrzeżenia i ja już od xxx czasu nie zachęcam do kupowania płyt głównych Gigabyte. ale ile musi wody w klozecie upłynąć aby w tzw. polecanych zestawach nie kierować się tylko widełkami cenowymi a produktami sprawdzonymi a nie przysparzającymi problemów. Za wyświetlanie obrazu odpowiada karta graficzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia Proponuję sprawdzić sterownik do GPU w wersji 537.58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 1 godzinę temu, vlad_8011 napisał: Proponuję sprawdzić sterownik do GPU w wersji 537.58 Ty na daty patrzysz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...