wiesieek Posted September 17 Report post Posted September 17 CPU: Ryzen 5600X GPU: Radeon 6950 XT MOBO: Gigabyte B450 Aorus Pro RAM: Crucial Ballistix 3600 MHz CL16 2x8 PSU: be quiet! Dark Power PRO 12 1500W SSD: Samsung 980 na dane i 970 Evo Plus na system Windows 11 Od dłuższego czasu podczas grania w gry komputer sprawia mi problemy. Dokładnie mówiąc zawiesza się obraz, a dalej słychać w słuchawkach dźwięk. Trzeba go wtedy ręcznie zrestartować. Nie mogę tego w żaden sposób odtworzyć. Kilka godzin w Prime95 I FurMarku, zarówno razem jak i osobno i wszystko działa tak jak powinno. Co już próbowałem: CPU: testowałem różnymi benchmarkami, wszystko przechodzi bezbłędnie, temperatura nigdy nie przekracza 56 ° GPU: to samo co wyżej, problem występował zarówno z moją poprzednią kartą 6600 XT, jak i obecną. Próbowałem na różnych sterownikach, także wspomagając się Display Driver Uninstallerem – bez zmian MOBO: żadna dioda diagnostyczna się nie świeci, problem występuje na różnych wersjach BIOSu RAM: bez problemu przechodzi MemTest zarówno z włączynym XMP jak i bez PSU: zarówno na poprzednim SilentiumPC Vero M3 700W jak i na auktualnym – bez zmian SSD: format jak i reinstalacja systemu nic nie dały W niektórych grach problem występuje częściej tj. PUBG czy Total War nawet raz na godzinę W innych nie występuje w ogóle np. Kingdom Come czy Baldur’s Gate 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.T... Posted September 17 Report post Posted September 17 Witam eee w takim PC zasilacz 1500W ? OMG XDD a jakieś ustawiania w biosie ty konfigurował ? np. Global C-state Control- ustawione na Disabled ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wiesieek Posted September 17 Report post Posted September 17 Lubię ciszę XD Global C-state Control było na auto, dałem teraz na disabled i dam znać czy coś się zmieniło. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...