Nessay Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Witam, niedawno przesiadłem sie z Barracudy IV 40 gb która miała 47* max :) i była praktycznie nie słyszałna, teraz mam Maxtora 80gb SATA i mam uwaga! 56*!!! i do tego glosny jest, caly czas zepoli :/ ale szybki jest to fajkt, ale temperatura, i glosnosc mnie zaszokowala, myslalem, ze juz nie ma glosnych dyskow jednak sa... jakie macie temperatury swoich dyskow (bez chlodzenia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 bez chlodzenia - max 43 2 wentyle na dysku - max 39 dysk nieslyszalny i szybki - POLECAM !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Barracuda V 80GB Bez chlodzenia 46 (raz mialem 56 i od tamtego czasu chlodze) Z jednym wentylem puszczonym z gory 30-35 Bez chlodzenia potrafily sie cuda z tym dyskiem dziac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Bez chłodzenia - 35 C Maxtor DimondMax 8+ Dodam, że jest też cichy (przynajmniej dla mnie :P ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Maxtor 6L040J2 7200rpm ATA133 -szybki,cichy Max 45C stopni (ale leży luźno na nagrywarce,niema styczności z metalową obudową leży na piance-z przodu chłodzą go 3wentyle 40mmX40mm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 BIV 80GB - bez chłodzenia zamknięta obudowa standard 36-37, przy pełnym obciążeinu do 52*. Przy otwartej obudowie 3-4* więcej (przy zamkniętej obudowie jest wymuszony przepływ powietrza w pobliżu dysku). B7200.7 z blokiem wodnym i to wszystko zatopione w piance montażowej (zupełnie nie słychać z 20cm, bliżej da się usłyszeć, że pracuje, a cisza dookoła, bo test przy wyłączonych wiatrakach) - do 36-37* (chyba, że dłużej pracuję przy wyłączonych wiatrakach i woda się nagrzeje - to 4-7* powyżej temperatury wody) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 B 7200.7 - w niewentylowanej budzie max 44 st. w te upały, jak włączę wyciągowy wiatrak pod zasilaczem to ok 36-37. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Barka IV 40Gb - otoczenie 27*C max temp dysku 45*C [buda zamknieta] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 a co sądzicie o takich wynalazkach: cooler master cooldrive3 jest na www.4max.pl albo Zalman ZM-2HC1 czy tez CoolerMaster DCD-4002 warto takie chlodzenie sttosować? czy lepiej jakis wiatrak i juz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Moj caviar bez chlodzenie mial 40 stopni a teraz chlodzony ma w upalne dni 33 stopnie max 35. Co do chlodzenia to chlodze go dwoma wenylatorkami 50x50, tanie i skuteczne rozwiazanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 weronica - a skąd wiesz ile ma stopni?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 a co sądzicie o takich wynalazkach: cooler master cooldrive3 jest na www.4max.pl albo Zalman ZM-2HC1 czy tez CoolerMaster DCD-4002 warto takie chlodzenie sttosować? czy lepiej jakis wiatrak i juz? Strasznie drogie to! Lepiej podczepić od spodu jakiś wiatrak 80x80 na 5v - zapewniam że będzie się sprawował wyśmienicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 40gb IBM D.... 5400obr/min w kieszeni otoczenie 28C ,bez chlodzenia 44C ,dwa wiatraczki na przedzie kieszeni 33C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 weronica - a skąd wiesz ile ma stopni??Uzywam programow Dtemp i Speedfan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ja przy temperaturze w pokoju ok.30 stopni i budzie otwartej na Seagate U6 koło 50 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Barracuda IV 20gb 39C. Położony jest na niej radiatorek od celeronka 633 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 IBM Vancouver 40GB max bez chlodzenia 46C z wentylem 4x4 puszczonym z przodu na dysk nie przekraczam 30C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ja niewiem jaka temeratura ale zimny jak lud w przeciwienstwie do karty video :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 weronica - a skąd wiesz ile ma stopni??Uzywam programow Dtemp i Speedfan no to bardzo dziwne ja mam 2 takiie caviary i na zadnym z nich żaden soft nie pokazuje temp hdd (caviary po prostu nie obsługują smarta w tym zakresie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Maxtor 30GB ATA133 7200 Troche sie zdziwilem, w SpeedFan'ie pokazuje mi HD0: 27-29, UPDATE: po dluzszej pracy 37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 weronica - a skąd wiesz ile ma stopni??Uzywam programow Dtemp i Speedfan no to bardzo dziwne ja mam 2 takiie caviary i na zadnym z nich żaden soft nie pokazuje temp hdd (caviary po prostu nie obsługują smarta w tym zakresie) A to nie jest przypadkiem tak że Caviar po prostu nie ma czujnika temperatury? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 no dokładnie napisałem to wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...