AricH Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2023 Cześć Po 4 latach wysiadł mi układ graficzny w moim RTX 2080. Wysyłałem na serwis, żeby sprawdzili co się z nią stało i wycenili ewentualną naprawę. Koszt naprawy 700zł, gwarancja tylko na 6 miesięcy więc stwierdziłem, że to nie ma sensu i dorzucę parę stówek do nówki sztuki. Przychodzę z prośbą o pomoc, bo nie wiem jaką kartę kupić do mojego zestawu. Gram w gry głównie w FullHD. Nie zależy mi na konkretnym upgradzie, byleby karta miała podobne osiągi do RTX 2080 bądź była trochę lepsza, bo jak się okaże, że chce kartę rakietę, to będę musiał zmienić cały zestaw, a tego wolałbym uniknąć Mój zestaw: 1. Chłodzenie SilentiumPC Grandis 2 2. Płyta główna ASRock Z370 Extreme4 3. Dysk SSD GOODRAM 120GB 4. Dysk Samsung 970 EVO Plus 500GB 5. Zasilacz SilentiumPC 550W Supremo L2 Gold 6. Procesor Intel i5-8600K 3.60GHz 7. Obudowa SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black 8. Pamięć RAM Vengeance LPX Black CL15 3000MHz (2x8GB) 9. Karta graficzna - w tym wypadku Radeon czy RTX? 2 pytanka jeszcze: Moja płyta główna ma PCIe 3.0, jak to się ma do kart graficznych, które mają np. PCI Express 4.0 x 16? Karta graficzna będzie pracowała ze słabszą mocą? Co zrobić z RTX 2080? sprzedać to jako kartę uszkodzoną za symboliczną kwotę? czy do śmieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...