AndPC Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 Cześć, mam pytanie, czy jest możliwość sklonowania dysku na którym są dwa systemy: Win10 i Linux Mint? Mam w laptopie dysk HDD 1 TB na którym oryginalnie był Windows, a jakiś czas później zainstalowałem Linux Mint. Podczas uruchamiania mam wybór systemu, ale domyślnie uruchamia się Linux. Używam tego laptopa jako dodatkowego i nie potrzebuję mieć na nim takiego dużego dysku, wystarczy mniejszy ale szybszy (SSD) Mam jakiś dysk SSD 256 GB i chętnie wrzuciłbym na niego to co mam na HDD. Zaznaczam, że póki co nie chcę robić wszystkiego od nowa (w ostateczności tak zrobię) ale wydzielić na mniejszym dysku proporcjonalnie mniejsze zasoby. Stary dysk HDD nie jest zapełniony w całości. Powinno bez problemu starczyć 256 GB na to co tam jest wszystkiego, pytanie tylko czy jest jakiś program, którym to zrobię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 Każdy program który będzie miał klonowanie z opcją dopasowania do dysku docelowego np https://www.partitionwizard.com/ Z dwoma systemami na dysku nie próbowałem takiej historii zrobić. Daj znać jak poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndPC Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2023 Nie poszło :) Linux przetrwał moje zabawy z dyskiem, Windows nie. Próbowałem go naprawić ale nie mam tyle czasu na zabawę. Dzisiaj wrzuciłem na SSD Minta i na tym pozostanę. Póki co nie tęsknię za Windowsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...