ksieciunio Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Cześć wszystkim, obecnie używam samsung s9 i chciał bym wymienić go na coś nowszego. W obecnym ekran już jest wypalony od używania nawigacji, widać kontury ikon nawigacji gdy używam innych funkcji. Bateria też już krótko wytrzymuje - muszę codziennie go ładować a nie używam go dużo. Moje cele to: - wyświetlacz tak fajny jak obecny - bardzo mi się podobają kolory, świetna rozdzielczość - rozmiar zbliżony do obecnego, - bateria większa by trzymał mi 2-3 dni, - cena ??? Jak najtaniej 😄 Dziękuje za wszystkie sugestie i porady PS. może jest jakaś funkcja która naprawi mój wyświetlacz ? Wtedy bym wymienił baterię i działał dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angry Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 Telefony nie trzymają 3 dni, chyba, że mało używasz. Może znów Samsung? Tutaj masz 5000 mAh Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB 120Hz 25W Black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2023 Ten samsung odpada. Zobacz jakie ma wymiary i jakie kiepskie parametry wyświetlacza i to za taką kasę. S9 Kolorowy / Super AMOLED 16M kolorów 1440 x 2960 px (5.80") 568 ppi Wymiary: 147.70 x 68.70 x 8.50 mm A54 Kolorowy / Super AMOLED 16M kolorów 120 Hz 1080 x 2340 px (6.40") 403 ppi Wymiary: 158.20 x 76.70 x 8.20 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angry Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 PPI na poziomie 400 jest wystarczające, a bateria będzie trzymała dłużej. Masz za to 120 Hz. Nawet najnowszy S23 ma "tylko" 425 PPI 🙂 a S23+ ma 393 ppi https://www.x-kom.pl/p/1106996-smartfon-telefon-samsung-galaxy-s23-8-128gb-light-pink.html#Specyfikacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 6 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2023 Za taką kasę jak ten A, spokojnie można kupić S20 powystawowy lub poleasingowy, na znanym portalu aukcyjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 Steve masz rację, z tego co sam też szukałem to w ofercie samsunga najlepiej wypada właśnie S20. Zobaczę jeszcze na inne marki i coś się kupi, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matadrox Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Takich wymiarów jak S9 to już ciężko będzie. Czasy małych, wydajnych oraz długo działających, minęły. Coś za coś. Któryś Sony V zdaje się ma dość małe wymiary i baterie 5000mAh, co w połączeniu z optymalizacją softu, daje mu super czasy działania, ale znowuż nie jest zbyt wydajny. Co do wybierania telefonów używanych, to jeśli chodzi o wyświetlacze w technologii amoled, unikał bym jak ognia. Albo nowy, albo wcale. Ale rób jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksieciunio Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Dzięki za podpowoedz odnośnie Sony, musze zobaczyć specyfikację. Ostatnio widziałem dość ciekawa motorole EDGE neo 30 czy jakoś tak 6.2 cala. Co do amoleda używanego to masz racje w 100%, sam mam takiego którego ekran ma przebarwienia od nawigacji tomtom, i komu mial bym go sprzedać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matadrox Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 10V z ekranem OLED 6.1" i sporą baterią, może przypaść Ci do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...