Skocz do zawartości
kaczylele

Pomoc w złożeniu komputera do gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

Zamierzam w najbliższym czasie złożyć swój pierwszy komputer do głównie gier takich jak: Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077, Hogwarts Legacy, Spider Man Remastered, Miles Morales itp. Dodam, że w zupełności wystarczy mi stałe 60fpsów na średnich/wysokich wymaganiach, oraz korzystam z monitora 1080p, 144hz.

Tutaj koszyk z tym co złożyłem: https://www.morele.net/inventory/info/a2937438/ do tego dochodzi karta graficzna RX 6600 8GB Fighter, którą posiadam ze starego komputera.

Dodam, że nie zamierzam/ nie chciałbym w najbliższych latach cokolwiek wymieniać z tego zestawu, ewentualnie kartę jak już nie będzie dawała radę, ale wydaję mi się, że do moich aktualnych potrzeb jest w porządku. 

1. Czy wszystko z tym zestawem jest okej? Coś do wymiany? Czy nie będzie jakiegoś problemu z działaniem 2 SSDków na płycie głównej? 

2. Jeżeli nigdy nie składałem komputera od zera, to czy warto dopłacać 200zł do złożenia komputera przez Morele? Czy powinienem dać radę z jakimś poradnikiem? 

Za wszystkie rady/wskazówki z góry dziękuje.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

płyta główna ok

wymienił bym tylko dyski na

Dysk SSD ADATA Legend 850 512GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (ALEG-850-512GCS) 

bo są w takiej same cenie ale TBW mają 2x większy  

Lexar NM620 - TBW (Total Bytes Written) 250 TB

ADATA Legend 850  -TBW (Total Bytes Written) 500 TB oraz jak ktoś by potrzebował szyfrowanie sprzętowe 

2. jak posiadasz zacięcie majsterkowicza/dłubacza i rano przed robota nie musisz walnąć "sety" , aby ręce nie latały, to dasz rade.

podstawa to prawidłowy montaż/ obsadzenie CPU aby nie pogiąć pinów , oraz prawidłowo podłączone wtyczki z zasilaniem.   

Edytowane przez Mr.T...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi