paulo8880 Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 Drodzy, Dzisiaj przyszedł technik z Play i podłączył mi internet od Play'a - światłowód do skrzynki w budynku (Fttx). Router jest postawiony w IPv6 i DHCPv6. Występują następujące problemy (niektóre zarówno przy połączeniu kablem, jak i przez WiFi). - Utraty internetu przy dobrym połączeniu wifi z routerem (Połączono, brak internetu) - Przy łączeniu się z siecią przez dłuższą chwilę urządzenie jest połączone ale nie ma internetu. Po tej dłuższej chwili pojawia się internet. - Czasami strony się nie ładują, czasami nie za pierwszym razie, czasami bardzo wolno, a czasami ładują się ale bez obrazków. - Nie przechodzą tokeny i google pay. Problemy występują na różych urządzeniach - na smartfonach, telewizorze, PLAY TV BOX-ie i laptopach. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 Jak router? Tylko IPv6? traceroute sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2024 Przerabiałem u klienta - rozłączanie i gubienie ustawień. Router od play zostawiony na ustawieniach defaultowych, Pod to podpięty kolejny router na którym działa firma: drukarki, komputery, laptopy kamery itp. Urządzenie u mnie resetowało się do fabryki co 48h 🙂 dlaczego? A nie wiem mówili na infolinii że ono pobiera często firmware.... gdzie nawet wersje sie nie zmieniają. Polecam sprawdzić takie rozwiązanie i wyłaczyć na routerze operatora ipv6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImAho Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2024 Wyłączyłeś zaporę i oprogramowanie antywirusowe ? Wszystko idzie po DHCP od routera ? Sprawdź jak by tobie poszły static IP Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...