krros Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Witam, Chciałbym przeznaczyć około 3-4 tys na upgrade swojej stacjonarki pod gry. Obecnie komputer sprawuje się dobrze (mam go od września 2020 - 3 lata), ale nad czym ubolewam to to że obecnie nowo wychodzące gry chodzą mi na ustawieniach graficznych mid/mid low a chciałbym móc je odpalać na wyższych ustawieniach i komfortowo grać w nowe tytuły, np obecnie mnie kusi Asssasin's Creed Mirage. Moja wiedza w kontekście komputerów jest dosyć podstawowa, dlatego proszę o poradę i jak największą dokładność w proponowanych nowych podzespołach. 1: Procesor Ryzen 5 3600X, 3.8GHz, 32 MB 2: Płyta główna B550M AORUS PRO 3: Pamięć operacyjna Vengeance RGB PRO, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16 4: Karta graficzna GeForce GTX 1660Ti OC 6GB GDDR6 5:Dysk twardy WD Caviar Blue 1TB 3,5" 6:Dysk SSD M.2 Plextor M9Pe(G) 256GB 7:Zasilacz Vero L3 600W 8:Obudowa Signum SG7V Evo TG ARGB Z góry dziękuję za wszelkie porady Edytowane 5 Października 2023 przez krros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 Brak informacji o rozdzielczości w której grasz. Tak czy inaczej w pierwszej kolejności trzeba tu wymienić grafikę. Im mocniejsza rtm lepiej. w drugiej kolejności jakiś nowszy cpu o upgrade bios. Ze względu na zasilacz celowalbym w 4070ti, mocniejsze Radeony są trochę bardziej prądożerne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krros Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2023 Gram w rozdzielczości 1920x1080. Jak wspomniałem nie jestem zbyt obeznany, jakiś konkretny model 4070ti byś mógł zapodać? Podobnie CPU, gdybym chciał kupować to jakiś konkretny byś widział do tego co jest? Dzięki za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 6 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2023 Cokolwiek co będzie miało 3 wiatraki (Asus, MSI, Gigabyte). CPU - 5700X, 5800X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2023 Nawet 5800X3D można tam wsadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...