lukk_ Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 pojemnosc gry mnie przeraza, 6.3gb. ciekawe czy poszlo to w jakosc czy pol plyty to jakies bzdurne dodatki i filmiki 1724689[/snapback] połowa to MULTILANGUAGES :? czyli pewnie z 10 innych języków..ale jak widać nie ma problemu aby je wykasować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan24 Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 a umie jest taki problem wszystko dobrze sie zainstalowało puszczam gre demo poczatkowe i opcje wszystko w porządku ale jak puszcze single game to sie wczytuje a pózniej sie zrobi czarny obraz i słychac tylko romowe jakiś gości ale nic niewidać mam radeona 9200 moze to jest przyczyna tego albo jest jakas mozliwośc zeby ta gra dobrze działała :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan24 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 po załonczeniu tej gry słysze tylko głos a niema obrazu menu poczatkowe widac ale jak puszcze juz gre to jest czarny obraz i tylko słychac głos mam radeona 9200 :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 a umie jest taki problem wszystko dobrze sie zainstalowało puszczam gre demo poczatkowe i opcje wszystko w porządku ale jak puszcze single game to sie wczytuje a pózniej sie zrobi czarny obraz i słychac tylko romowe jakiś gości ale nic niewidać mam radeona 9200 moze to jest przyczyna tego albo jest jakas mozliwośc zeby ta gra dobrze działała :cry: 1736000[/snapback] U mnie jest podobnie.Tzn,menu glowne jest ok,filmiki sa ok,ale jak przejde do samej gry to mam "zamazana na różowo biel" natomiast im bardziej zmiejszam detale tym wiecej jest tej bieli i wogole kompleetnie nie widac.Stery to 81.85 wiec to chyba nie przez nie taki cyrk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Users of GeForce 6600 and 6200 will notice overbright glow shaders when using driver version 81.85. User should either use a different driver or follow these steps to rectify the situation 1. Open the global.settings file found in the My Documents\Empire Interactive\SST\Settings folder using a text editor. 2. Locate the "Glow" field (located under the "Other" field) 3. Change the value from 1 to 0 (no glow) or 2 (partial glow) Dałem na 2 i jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Users of GeForce 6600 and 6200 will notice overbright glow shaders when using driver version 81.85. User should either use a different driver or follow these steps to rectify the situation 1. Open the global.settings file found in the My Documents\Empire Interactive\SST\Settings folder using a text editor. 2. Locate the "Glow" field (located under the "Other" field) 3. Change the value from 1 to 0 (no glow) or 2 (partial glow) Dałem na 2 i jest ok :) 1736260[/snapback] Dzieki KZI - u mnie pomoglo :) A co do samej gry to nie jest wcale taka zla i nawet graficzka moze byc.Z poczatq myslalem,ze trategia - tak chodzi i tak wyglada a okazalo sie,ze textury sie same przestawiaja na low (o czym pewnie nikt nie wiedzial bo ustawil na high i narzekal na grafe),potem po przestawieniu na high gra byla o wiele ladniejsza :) Fakt,potrafi sporo przyciac,ale po wylaczeniu Soft Shadows i Dynamic Lights plynnosc juz jest normalna,chociaz od zadka sa spadki i do do nawet 18 klatek,przez co gra ma duzy minus.Poza tym jest niezla,ale nie rewelacyjna.U mnie ma mocne 7+/10 i nie jest taka straszna jak niektorzy mowili,a wymagania sa chociaz tak uzasadnionie,ze stworow jest tysiace i kazdy ma tam sporo detali, przez co procesor ma co robic,takze zagrajcie,ale niech zagraja ludzie z poteznymi maszynami bo ci ze slabszymi (np radek 9550 z athlonem 1.7) moga czuc wielki niedosyt Edytowane 4 Listopada 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan24 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Users of GeForce 6600 and 6200 will notice overbright glow shaders when using driver version 81.85. User should either use a different driver or follow these steps to rectify the situation 1. Open the global.settings file found in the My Documents\Empire Interactive\SST\Settings folder using a text editor. 2. Locate the "Glow" field (located under the "Other" field) 3. Change the value from 1 to 0 (no glow) or 2 (partial glow) Dałem na 2 i jest ok :) 1736260[/snapback] Umie to nic niedało to zmienienie w tym configu moze przesto ze ty masz gforce a ja radeona tylko z czarnego obrazu zrobił mi sie zółty i cały czas miga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Kurde, problemy z czytaniem? Users of GeForce 6600 and 6200 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) 8O 1737307[/snapback] Pewnie tez 6800.Poprostu wogole serii 6 Edytowane 4 Listopada 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Pewnie tez 6800.Poprostu wogole serii 6 1737771[/snapback] czy ty naprawde nie potraficz czytac? ty masz gforce a ja radeona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 czy ty naprawde nie potraficz czytac? 1738207[/snapback] Chyba Ty - ja zacytowalem Frika.Jego z kolei zdziwila wiadomosc,ze ta poprawka tyczy sie geforcow 6200 i 6600 a nie to,ze koles ma geforce'a a on radeona bo to nie ten uzytkownik.Pomyliles ludzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Chyba Ty - ja zacytowalem Frika.Jego z kolei zdziwila wiadomosc,ze ta poprawka tyczy sie geforcow 6200 i 6600 a nie to,ze koles ma geforce'a a on radeona bo to nie ten uzytkownik.Pomyliles ludzi :P 1738335[/snapback] :mur: :mur: a do kogo Friko pisał... n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Dobra chyba ja musze tutaj jednak wyjasnic: jan24 napisal, ze ma Radeona i u niego trick poprawiajacy wydajnosc na GF6200 i 6600 nie dziala i do tego koles sie dziwi. IMHO to troche nielogiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocny koszmar Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Gra jest fajna, grafika spoko. Cała chmara robali do rozwalenia można się wyżyć. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_robin Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) dobra dobra tylko nadal pozostaje problem radeona 9200 pomimo wszystkich opinii chce sobie pograc (9200, 512ram, 2,4celeron na XP) żadne pacze ani bajery w stylu zmian w plikach nie daly rady problemowi wiec... Edytowane 16 Listopada 2005 przez _robin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 hmmm widziałem screeny, czyałem zapowiedź, ściagam demo... zobaczymy... może się skusze na full wersje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 tylko potem niepisz ze po kontakcie z gra tniesz sie zyletka :P ja bym tak zrobil. za ta kase wydana na gre lepiej isc na piwko ze znajomymi...albo qpic cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 OMG co to za bubel przy tej gierce saper to cud techniki. Radze wam nie kupujcie i nie sciagajcie tej gry juz lepiej w Paincie cos pomalowac niz w to cos grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 zgadzam sie w 101% tak jak 9.99% ludzi ktorzy mieli kontakt z ta gra ::P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 hmmm w demko sobie nie pogram bo nie chce się rozpakować (pisze że chce niecałe 500mb na partycji systemowej... mam tam 7 GB wolnego i ni huhu :D ) czyli gierkę co najwyżej pożycze od kumpla (chyba ją kupił :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 cóż. ładna filmowa muzyka. chyba jedyny plus tej gry. a reszta to pixel shader walący po gałach ile wlezie ( ze niby jest zajebista grafika, no i zeby przypadkiem nie chodzilo za płynnie na "zwyklych" kompach ), miękkie cienie ( ze niby trza isc z duchem czasu i apgrejdowac peceta - a w tej grze "soft shadows" są niczym kwiatek do kozucha ) i odpowiednio absurdalne wymagania. nie tracisz wiele. widzialem na ebayu "fps creator". pewnie i w tym wypadku tworcy zakupili jakis podobny program i nim trzaskają gry, bo i po co się przemęczać... ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Nie mogę się zgodzić z większością z Was. Grafika ma specyficzny charakter to fakt ale pisać, że to dno jest lekką przesadą. Mnie ta gra akurat pod tym względem przypadła do gustu. Robaczek strzelający plazmą zrobił niezłe wrażenie... * ... teren po którym przyszło mi się poruszać również wygląda ładnie, bump i cienie w połączeniu z shader'ami dają czadu szczególnie w nocy. Robale też są w porządku. Nie wiem więc gdzie jest to dno. Myślę, że nawet nie zaliczyłem 50% gry więc na ogólną ocenę jeszcze za wcześnie ale śmiało mogę napisać, że jest dobrze. *screen'y zrobiłem w wyższej rozdzielczości niż gram normalnie ze względu na komfort gry. Jak wiadomo chodzi żałośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick_ Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 czesc wam mam taki maly problem utknolem w Starship Troopers w misji stronghold a dokladniej wylatuja mi mi zionace ogniem robale i cos mam zrobic w 2 minuty tylko niewiem co :) zgory dziekuje za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) Jeśli jeszcze nie wiesz co tam zrobić to podpowiem Ci, że należy je w tym czasie rozwalić. Bardzo dobrym narzędziem stworzonym do tego jest działko stojące w pobliżu. A tu kolejne screen'y. :D W tej chwili największym mankamentem jest czas wgrywania gry z ostatniego quicksave'u. A mam w pewnym miejscu, "bait", sporawą zagwózdkę. :mur: Edytowane 10 Marca 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick_ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 No jak by bylo chociaz jedno dzialo wolne to bym niemial problemu w tym sek ze sa tylko dwa i obydwa zajete przez zolniezy wiec niemoge ich uzyc i dalej niewiem co mam zrobic dolanczam pare screenow z gry bo byc moze mowimy nie o tej samej misji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) To ta sama misja. Działko jest odwrócone lufą do wieży(która jest również na Twoim screen'ie), dolatują do niej "samoloty" by zatankować. Wszystkie robale muszą zginąć. Edytowane 12 Marca 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick_ Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Przelazlem caly dostepny obszar i niewidze tam zadnego dzialka odwruconego do wierzy sa tylko i wylacznie dwa dzialka zajete przez zolniezy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 No jak widać jednak jest działko, pomyliłem tylko kierunek, w którym jest ono zwrócone. Na początku są żołnierze ale w trakcie nalotu giną w płomieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick_ Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Widocznie umie wystapil jakis blad w grze bo umie zaden z zolniezy przy dzialach nie ginie nie no mam dosc rezygnuje z gry :] a w zalaczeniu daje screeny co by niebylo ze dzial niemoge znalezc :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Witam! też mam pewien problem z tą grą... nie wiem co mam zrobić w 2 misji (obrona posterunku 29). Wracam z tym czymś co trzeba było przynieść i potem montuje to gdzieś tam i zaczyna sie czas odliczać... nie wiem co trzeba potem zrobić, prosze o rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...