V1RG3T Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2023 Witam mam pytanie w bo planuje wymienić boxowe chłodzenie na jakieś trochę lepsze bo irytują mnie duże temperatury na procesorze i nie jestem pewien czy mi się zmieści. Komputer już ma swoje lata ale to nie jest ważne. Mimo wszystko jakieś tanie chłodzenie chcę zakupić. Moja płyta główna to : MSI H61M-P20 (G3) Aktualne chłodzenie : Intel BOX Myślałem nad zakupem chociażby czegoś takiego : Chłodzenie CPU Deepcool Ice Edge Mini FS (DP-MCH2-IEMV2) link : https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-deepcool-ice-edge-mini-fs-dp-mch2-iemv2-991027/ I moje pytanie jest takie czy mi się to w ogóle zmieści na płycie bo znalazłem zdjęcie jak ktoś miał inne chłodzenie na tej samej płycie Alpine 12 i praktycznie nie ma miejsca na bokach prawie że dotyka slotów ram : Te chłodzenie Alpine 12 ma wymiary : Wysokość 77mm Szerokość 95 Głebokość 95mm A z kolei ten Deepcool Ice Edge Mini FS : Wysokość 129mm Szerokość 127mm Głębokość 62mm 1 raz będę zakładał inne chłodzenie niż boxowe dlatego też pytam nie chcę kupić i żeby się okazało że się nie zmieści. Głównie chodzi mi o szerokość PS: Modelu obudowy nie jestem w stanie podać bo jest bardzo stara ale głębokość mogę sam sprawdzić chodzi mi o wysokość i szerokość głównie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...