Skocz do zawartości
V1RG3T

Chłodzenie procesora, jakie, czy się zmieści.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie w bo planuje wymienić boxowe chłodzenie na jakieś trochę lepsze bo irytują mnie duże temperatury na procesorze i nie jestem pewien czy mi się zmieści.

Komputer już ma swoje lata ale to nie jest ważne. Mimo wszystko jakieś tanie chłodzenie chcę zakupić.

Moja płyta główna to : MSI H61M-P20 (G3)

Aktualne chłodzenie : Intel BOX 

Myślałem nad zakupem chociażby czegoś takiego Chłodzenie CPU Deepcool Ice Edge Mini FS (DP-MCH2-IEMV2) link : https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-deepcool-ice-edge-mini-fs-dp-mch2-iemv2-991027/

I moje pytanie jest takie czy mi się to w ogóle zmieści na płycie bo znalazłem zdjęcie jak ktoś miał inne chłodzenie na tej samej płycie Alpine 12 i praktycznie nie ma miejsca na bokach prawie że dotyka slotów ram :

2920c947400187216cc5c36e885d

Te chłodzenie Alpine 12 ma wymiary : Wysokość 77mm Szerokość 95 Głebokość 95mm

A z kolei ten Deepcool Ice Edge Mini FS : Wysokość 129mm Szerokość 127mm Głębokość 62mm

1 raz będę zakładał inne chłodzenie niż boxowe dlatego też pytam nie chcę kupić i żeby się okazało że się nie zmieści. Głównie chodzi mi o szerokość

PS: Modelu obudowy nie jestem w stanie podać bo jest bardzo stara ale głębokość mogę sam sprawdzić chodzi mi o wysokość i szerokość głównie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi