Jump to content
kaajwaemil221

Dysk SSD Lexar problem

Recommended Posts

Zakupiłem 3 miesiące temu dysk LEXAR NM620 1TB, do wczoraj wszystko było w porządku, wstaje rano odpalam PC i widzę ze nie mam dysku, zresetowałem PC i dysk pojawił się aczkolwiek w interakcje można wejść tylko z znikomą ilością folderów , po następnym resecie dysk znika lub czasami go wykrywa i schemat się zapętla, dysk nie był od początku ani razu wyjmowany, nie jest wykrywany przez programy do dysków, nie mam pojęcia co zrobić..
image.png.f685515f69135fc4ad95004d2b1546fd.pngimage.png.33c7425dfd63099c8dea91c7ac1d1176.png

20 godzin temu, kaajwaemil221 napisał:

nie mam pojęcia co zrobić

Witam

czy sprawdzałeś za pomocą dedykowanej aplikacji czy dla posiadanego dysku jest np. aktualizacja oprogramowania ? 

"Lexar SSD Dash" 

a jaka posiadasz płytę główna,  producent model ?

zdecydowałeś się na producenta który stosuje agresywna politykę cenowa, oraz w swoich produktach stosuje, podkręcone lub inaczej wyżyłowane kontrolery, potem nie brakuje wpisów na forach, mam problem z dyskiem tego producenta ...

problem leży gdzie indziej , bo ktoś z uporem maniaka, często w polecanych zestawach ogranicza się tylko aby zestaw zmieścił się w widełkach cenowych, a nie był proponowany dobry produkt.