NaPadzie Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu na sieci 2.4G mam beznadziejna prędkość. Na 5G wszystko jest okej. Resetowałem router do ustawień fabrycznych- nadal to samo. Pojawiła się też niedawno nowa sieć, chyba kogoś z sąsiedztwa. Czy to przez nią tak się dzieje? Nie wszystkie urządzenia odbierają u mnie 5G więc potrzebowałbym również normalnego 2.4. Moja nazwa sieci to "darmowe-5G" Edytowane 1 Listopada 2023 przez NaPadzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaPadzie Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 Ktoś coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 Na moje dostawca internetu jest winny.Ja zmieniłem internet z 100 na 400 i mam to samo,gdzie wcześniej bylo po 100 i tu i tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) Nie podałeś żadnych informacji, ani co to za dostawca, ani jaki router, czy to wcześniej działało, jaka prędkość.. A nasza wróżka niestety zbiła szklaną kulę więc bez tego ciężko. Edytowane 4 Listopada 2023 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaPadzie Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 21 godzin temu, karro napisał: Na moje dostawca internetu jest winny.Ja zmieniłem internet z 100 na 400 i mam to samo,gdzie wcześniej bylo po 100 i tu i tu Nie dodała mi się wcześniejszą odpowiedź. Otóż na kablu prędkość jest dobra, na 5GHz również. Problem tylko występuje na 2.4GHz. Jakies 2 tygodnie temu wszystko działało dobrze. Odkąd zacząłem badać o co chodzi to zauważyłem, że pojawiła się właśnie nowa sieć TP-Link ea14fe, która według wifi analyzera jest bardzo blisko. 9 godzin temu, Bonusso3 napisał: Nie podałeś żadnych informacji, ani co to za dostawca, ani jaki router, czy to wcześniej działało, jaka prędkość.. A nasza wróżka niestety zbiła szklaną kulę więc bez tego ciężko. Dostawca to telewizja Kablowa, ale raczej nie ma to znaczenia. Jak już odpowiedziałem wyżej koledze - po kablu i na 5GHz wszystko jest w normie. Oczywiście są wąchania prędkości ale w tym samym czasie różnica między prędkością na 5GHz a 2.4GHz jest kolosalna, gdzie wcześniej nie było tego problemu. W załączniku daje też screeny na potwierdzenie tego. Co do routera to Tenda AC8. Prędkość docelowa to 300Mb/s od dostawcy. Zależy od pory dnia i czasem taka prędkość jest do uzyskania. Głównie jest w okolicach 200Mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...