S1udak Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 Witam zmieniłem stary router tplink ac 1750 na asusa i nie mogę przekierować portów wszystko ustawiam jak zawsze i nic ciągle zamknięte. Po podłączeniu starego wszystko działa ok. Mam adres publiczny na starym, routerze zaczyna się na 46 a na nowym na 185 jeśli to ma jakieś znaczenie. Ma ktoś ten router i wszystko działa normalnie może jest w nim jakaś opcja dodatkowa, która to blokuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) zrób zrzut ekranu jak to wygląda w tym wynalazku od Asusa (edit)jak tak jak na tym tutorialu: to nie powinno być problemów prosta sprawa o ile "ten magiczny" przycisk od port forwarding masz aktywny Edytowane 4 Listopada 2023 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1udak Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 Tak to wygląda tak mam ustawione, próbowałem już wszystkiego zadzwonię w poniedziałek do dostawcy Internetu bo ostatnia nadzieja, że to coś u nich choć stary działa od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) 20 minutes ago, S1udak said: Tak to wygląda tak mam ustawione, próbowałem już wszystkiego zadzwonię w poniedziałek do dostawcy Internetu bo ostatnia nadzieja, że to coś u nich choć stary działa od razu. tyle że jak Ci to działa na starym sprzęcie to raczej nie jest od IP , możesz jeszcze sobie podmienić mac adress na wanie ze starego routera i powinieneś dostać ten sam adres co stary sprzęt , ewentualnie podaj na PW adres ip i port jaki Cię interesuje to Ci pingnę i zrobie zrzut ekranu Edytowane 4 Listopada 2023 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1udak Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2023 Czyli odpalić stary spisać mc odpalić nowy i w klonowaniu wpisać ze starego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja A może firewall wyłącz na routerze ASUSA (chyba takie coś jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1udak Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Dzięki zapomniałem o temacie okazało się że ip publiczne mam przypisane do routera nie do klienta, obecnie mam już Orange światłowód 1Gb z własnym routerem i ont bez funboxa i wszystko śmiga cacy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...