Młody Mateusz Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) Witam mam taki problem, że gdy komputer chodzi jakiś czas jest to losowy czas nagle gaśnie monitor i przestaję wszystko odpowiadać klawiatura i myszka również ale sam komputer się nie wyłącza i wszystkie wentylatory chodzą. Odłączyłem już wszystkie kable i podpiąłem na nowo ram tak samo zresetowałem cały bios i odpinałem na nowo baterie cmos nie wiem co się dzieje miał już ktoś tak kiedyś? Specyfikacja komputera GTX 1060 3GB AMD ryzen 3 3100 8gb ram ddr 4 3200mhz (w 2 kośćiach po 4gb zainstalowanych w 2 i 4 slocie) płyta główna gigabyte b450m ds3h v2 Mam też 3 dyski jeden dysk to SSD na m.2 niestety nie znam modelu i dwa dyski na sata jeden 512gb od Samsunga a drugi to 1tb dysk HDD Toshiba zasilacz to Be Quiet! System Power 9 500W Edytowane 7 Listopada 2023 przez Młody Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2023 Witam czy problem występuje podczas np. grania ? , przeglądania Internetu , czy podczas bezczynności tez ? jeśli karta graficzna lub płyta główna nie umiera to , co można sprawdzić zrobić na początek: zaktualizować bios https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/B450M-DS3H-V2-rev-10/support#support-dl F65b - 11.41 MB - 2023-10-01 odszukać w biosie funkcje Global C-state Control i przestawić z AUTO na Disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...