pulqita Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) Cześć i czołem wszystkim! Mój problem polega na tym, że po aktualizacji biosu do ostatniej wersji (5003), po porannym uruchomieniu komputera nie wzbudza się monitor. Jestem w 100% pewien, że system startuje normalnie, ale na monitorze mam info, że kabel nie jest podłączony. Analogiczną sytuację mam po każdym soft resecie windowsa. Muszę wyłączyć i włączyć kompa, żeby monitor wystartował. Na starym biosie nie miałem tego problemu, możecie coś podpowiedzieć? Konfig: CPU: AMD 3700X MOBO: TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) RAM: 32GB Patriot 3200MHz GPU: 6950XT referent PS: Corsair RM1000W PS. Zapomniałem dodać, sprawdzałem na innych ramach, innej grafice, dzisiaj jeszcze sprawdzę na innym monitorze (poki co sprawdziłem na DP i HDMI). Niestety nie mam miernika, żeby sprawdzić napięcia na zasilaczu, ale w jakimś tam programie, AIDA bodaj, napięcia przy obciążeniu są stabilne. Z resztą przetestowałem kompa w tym co się da, Prime, AIDA, Furmark, 3dMark i nowy cinebench. Nic się nie dzieje w trakcie pracy, wszystko jest stabilnie. Pozdrawiam, Adrian Edytowane 20 Listopada 2023 przez pulqita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 1 godzinę temu, pulqita napisał: Cześć i czołem wszystkim! Mój problem polega na tym, że po aktualizacji biosu do ostatniej wersji (5003), Tak z ciekawości, po co aktualizowałeś bios? Wcześniej był jakiś problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulqita Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 22 minuty temu, B@nita napisał(a): Tak z ciekawości, po co aktualizowałeś bios? Wcześniej był jakiś problem ? Miałem bsody na Win11 z powodu jakichś błędów fTPM, bios był stary a w kolejnych to poprawiono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
air40 Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 tez posiadam ten problem i nie wiem jak go ugryzc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...