Funky_Panda Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2023 Witam Zmieniłem platformę i po wciśnięciu przycisku power zanim cokolwiek zacznie się dziać upływa około 20-25 sekund, później wszystko działa jak trzeba: system wczytuje się szybko, wydajność jak trzeba brak blue screenów. System Win 11 świeżo postawiony, legalny bez żadnych witaminek itp. na dysku m2. i9-9960X + Asus PRIME X299-A 8 x 16GB XMP 3200 (tutaj mam podejrzenia bo połowa to kości to crucial a połowa kingston) ale profile XMP maja takie same i same się dogadują co do timingów. Bios stary 1902 trochę boje się zrobić teraz upgrade bo chwilowo nie mam UPS-a. Ogólnie sprzęt nie sprawia problemów oprócz tego laga na początku. Czy ktoś z Was miał może taki lub podobny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2023 wypadałoby jednak bios zaktualizować... a na razie to sprawdź czy masz powyłączane nieużywane komponenty płyty głównej tzn karty dziewokowe, kontrolery dysków itp sprawdziłbym tez napięcie baterii na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...