Skocz do zawartości
zarol

FSB 150, czy to nie za dużo dla Pamięci 266MHz?

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz mój Athlonik chodzi na 7,5 x 150. temp. Idle 35C, load moze z 42C. Śmiga świetnie. Puściłem kilka 3Dmarków, bo nie chciało mi się czekać więcej. Zero zwisów. Boję się dać więcej, bo chyba pamięci mogą siąść, czyż nie?

Płyta 8K7A+ Epox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Kingstony hulaja na 166 ale musialem zjechac z timingami i cas na 2.5, napiecie 2.6V.Wieksze podnoszenie napiecia nic mi nie daje bo i tak na cas 2 nie dzialaja ( fajne komunikaty na starcie win :lol: ). Te Samsungi i OCZ swietne pamiatki ale cena :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę a miałem Elixiry 266mhz co szły na 160fsb to wziałem i sprzedałem :evil: i teraz na jakiś shitach siedze bo w Kraku nie moge kupić markowych pamiątek

do 160 i to na cl2 :)

lubie takie niebrandowe pamiątki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawosci to poprawa chlodzenia pamieci np. radiatory daje jakies odczuwalne efekty??Czy moze zamiast tego kase dolozyc do Samsungow albo inniejszych pamiatek??Gdzies widzialem pamieci chlodzone woda ale nie pamietam czy to cos dalo czy tak dla szpanu koles to zmontowal :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puściłem athlonika na 160MHz FSB. Jak na razie śmiga niesamowicie. Temperatura load=42C. Chyba nieźle co? Zastanawiałem sie nad zmniejszeniem AGP na 2x, bo teraz jest 80MHz, ale nie wiesza sie w 3dmarku wcale, to zostawiłem. No cóż jest super. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...