Skocz do zawartości
Gość DaMcio

:) radeon 9500 czy 9500 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

hem a więc czy brać 9500 Pro czy noże zwykłego 9500

pisze to bo jak zauważyłem to 9500 można podkręcić na 9700 :P tylko mam pytanie czy ta karta to spokoje będzie pracowała po takim podkręceniu

i czy tylko 9500 moża podkręcić na 9700 czy może 9500 Pro też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO znaczy takich ktore NADAJA sie do podkrecenia. Chodzi tu o okreslona serie/producenta itp. Jedne sa modowalne (da sie z nich zrobic 9700) a inne nie (nie da sie z nich zrobic 9700:)

A 950 Pro juz nie produkuja, wiec mozesz miec problem z ich dostaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo juz otym 100000 razy , jak pamieci ulozone w litere L to modowany na 9700 jak nie to nie

8O 8O :lol: :lol: 8O 8O

no ja jakoś mam ułożone w literę L i jest niemodowalny...nie wszystkie te karty z pamięciami w L są modowalne...gdzieś tam czytałem, że tylko około 50 %...więc to nie jest żadna pewność, że jak kupi z pamięciami w L to sobie zmoduje... 8O :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmodowalem swojego radka 64 mb ddr zrobilem moda soft odblokowalem potoki i wszystko ok a karta kreci sie tak jak w opisie.

Moja karta jest 128bitowa sa radki 9500nonpro majace 256 bit i to one moga byc przetaktowane na 9700 czyli ostatnie radki z produkcji 9500 a wygladaja tak Dołączona grafika

ale ich pamiatki nie takie fajne jak moje infeony2.8ns :P Dołączona grafika

ale taka karta kosztuje sporo

lepiej dorwac starego poczciwego szapirka 9500 non pro i probowac modifikowac jest wiele aukcji na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mój szafirek wygląda tak :

Dołączona grafika

no i ma pamiątki Infineon 3.3 ns i niestety po softmodzie już w windzie koło ikon pojawiają się czarne paski w 32 bitach (w 16 nie ma) a w 3dmark01 mam tzw. efekt szachownicy...myślicie,że np. polepszenie chłodzenia pomoże :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...