shyha Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 (edytowane) Cześć, Mam na testach ASUS ZenBook 14 UX3402VA-KN160W OLED 14'' i7-1360P 16GB RAM 1TB Dysk SSD Win11). Matryca 2880 x 1800, 90Hz, 550 Nit Matryca OLED miała być taka cudowna, a ma zauważalny graining przy jasnych kolorach. Czytałem w sieci, że to przez to, że ta matryca jest dotykowa. Ale robiłem rozeznanie po sklepach i sprawdzałem HP OLED z dotykiem i tam kolory białe/jasne czyste jak łza, ani śladu grainingu. Oglądałem też Vivobooka OLED bez dotykowej i tego również nie było. Matryca o której mowa to Samsung ATNA40YK07-0 (SDC4171) Czy ktoś się z tym spotkał? Czy naprawdę to tyczy się tylko dotykowych czy po prostu losowo można taką matrycę trafić. Strasznie żałuję. bo będę musiał zwrócić towar a w dobrej cenie jak na PL udało się zakupić bo poniżej 5k. Będę oczywiście szukał czegoś podobnego i też OLED, ale bez tej wady stąd pytanie czy dać sobie spokój z Asusem? Widziałem nawet taki wątek na innych forach https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/10achwj/brand_new_zenbook_14x_oled_screen_is_grainy/ Edytowane 23 Listopada 2023 przez shyha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shyha Opublikowano 23 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 OK, wszystko jasne. Przestrzegam zatem przed kupowaniem dotykowych OLEDów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...