killmann Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 Cześć Chciałbym sie was zapytać o jedna rzecz posiadam laptopa takiego jak w temacie i używam go głownie podłączonego do prądu dlatego odłaczyłem baterie (kabelek) i pytanie moje brzmi czy lepiej wyjąć całkowicie baterie i gdzieś schować czy nic jej nie bedzie jak zostanie w środku. Czytałem że bateria nie lubi dużych temperatur a jak wiadmo laptop od czasu do czasu lubi się nagrzać przy jakimś graniu itp Jedni piszą że jak jest odłączona i się nie ładuje nic jej nie bedzie a drudzy lepiej wyciagnąć i schować. Jakie wy macie zdanie na ten temat ? Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alhemyst Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2024 Wiem że późno, ale lepiej to niż wcale. Pytanie, czy masz wyciągalną z zewnątrz baterię czy musisz obudowę rozbierać by ją wyciągnąć. Mam laptopa e5-575g od 7 lat i padła w nim bateria po jakiś 4-5 latach katowania i grzania głównie podłączony do prądu. Teraz mam włożony zamiennik za 60 zł i trzyma od pół roku. Osobiście myślę że nie warto ukręcać łebki śrubom zrobionym z tego gownolitu by dać baterii kilka miesięcy życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...