GURU500 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Czesc, Spedzilem 10h na probie uruchomienia nowej plyty jednak bez powodzen najpierw specyfikacja: CPU: i9 14900k Mobo:: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING z najnowszym biosem ( o tym nizej ) Ram: Corsair DOMINATOR Platinum RGB Black 64GB 6600MHz - 4x16GB GPU: RTX 4080 Asus Strix PSU: 1000w EVGA na jponskich kondesatorach Chlodzenie CPU: Asus Rijun II 360 Problem: Zestaw po uruchomieniu restartuje sie ciagle . postkarta na mobo pokazuje inicjalizacje sprzetu raz na 30 resetartow wejde do biosu Przy ktoryms takim szczeswlim trafem udalo mi sie zupgradowac bios do najnowszej wersji Pozniej dolozylem dysk z W11 na M2 z poprzedniego kompa znowu po ponad 30 restartach udalo mi sie uruchomic system i wszystko cacy ale do restartu Stan: NIe udalo mi sie rozwiacac problemu , probowalem z ramem 1x, 2x, 4x kosci .. bralem z drugiego kompa, odloczylem dyski , grafike .. urchomilem bez dysku, bez pamieci ( plyta zglasza blad ) Komputer w kolko resy i raz na ilescnascie resow sie cos uruchomi, resetowalem bios , wyjmowalem baterie Czy ktos ma jakis pomysl lub spotkal sie z podobnym problem bo widze malo watkow na forum .. Osobiscie sie poddalem i bede ta mobo zwracal no chyba , ze ktos ma jakis pomysl ... Dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Sprawdź czy nie powyginałeś pinów w sockiecie przy montażu procesora. 4x16 może tez robić problem, jak chciałeś 64gb było brać 2x32 taniej i bezpieczniej. Edytowane 3 Grudnia 2023 przez ju-rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Gniazdo cale , probwalem z jedna koscia nawet to samo .. restartuje sie .. Procek normalnie widzi jak sie uruchomi wiec gniazdo i proc OK ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 (edytowane) PLyta zwrocona do sklepu Wziolem ASROCKA z790 Steel Legend - dziala bez problemu tylko musze jeszcze sie zaglebic jak te DDR na 6600 puscic bo cos mu nie pasuje - musze doczytac Chyba ze ktos ma taka plyte i pamieci mu smigaja na 6600 ? Edytowane 8 Grudnia 2023 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 Tez trochę się mordowałam z asusem ale "f" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...