Pitt1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Dzień dobry, szukam komputera do gry World of Warcraft w rozdzielczości 3440x1440 na ultra ustawieniach do nadchodzących dodatków i pierwsze pytanie czy warto inwestować w nowy sprzęt do WoWa mając obecnie: i7 8700 GTX 1080 Ti 16GB RAM Jeśli warto zmieniać wszystko to proszę o propozycje Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Pitt1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 😄 jest jakieś trial 14 dni albo bramka lvl bo kiedyś grałem i tak się sklada że mam taki monitor i 3070/11700k/32gb powien jak to u mnie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Jest free do 20 lvlu A masz najnowszy dodatek? Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Pitt1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Fps na ten początkowej lokacji oscylowały w okolicy 85-110 starałem się zrobić jak największy burdel bo podczas prawdziwej gry może być piedzielnik jeszcze większy jak widać ram potrafił zjeść ponad 10GB / karta nie jest podkręcona i tylko boostwałą / procek się nie męczył / dochodzę do wniosku, że w twoim przypadku trzeba będzie wymienić kartę na coś w ten deseń ... wszystkie suwaki poszły w prawo co prawda niektóre rzeczy bym odpuścił shadow ++ bufory, początkowy start na ultra oscylował koło 160-170* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Czyli można troszkę poczekać i cały PC wymienić wraz z obudową? 😂 Wychodzi nowy dodatek i wymagania są takie: Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Pitt1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Nie patrz na te wymagania xD bo do tego co ty chcesz zrobić nie podlegają 3440x1440 to rozdzielczość o 15% bardziej wymagająca od zwykłej 1440p. Nie wiem czy ten dodatek cokolwiek zmieni w grafice bo z tego silnika wow'a to dawno temu Górole przestali o nim śpiewać i czy koniecznie musisz mieć te suwaki w prawo xD Z tego co ja grałem to polowe ekranu zajmowało party, plecaki, a 1/3 addony Pokręcałeś procka? Ramy? Kartę? Kokluzja jest taka ze jeśli nie do pierniczysz tych buforów i shadow na maxa to bedzisz na swojej karcie mógł liczyć na te 100fps Edytowane 3 Grudnia 2023 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Nie podkręcałem, ale w sumie na nie najniższych a średnich-wysokich mam 25-30fpsów jak się zleci ze 100+ osób na world bossa, a tak to 60fps wyciąga spokojnie, to nie ma co zmieniać narazie 😛 Ale RT mam zablokowane 😛 a pewnie fajniej wygląda z RT? Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Pitt1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 😄 RT to dobry chwyt marketingowy, na razie oprócz CP77 to nie widziałem jakieś różnicy która mnie jebała na kolana Dałem ci SS możesz porównać chyba że chcesz filmik xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) na tej lokacji słabo widać, ale widziałem w internecie (o ile to nie fotomontaż) (zdjęcia nie moje, z internetu): Cytat Cytat Cytat Cytat Tu akurat nie widać różnicy, przynajmniej ja nie widzę xD : Cytat z tego co widzę najlepsze efekty są kiedy w grze noc zapada i przy ogniskach czy gdzieś indziej to widać kolosalną różnicę, tak mnie się zdaje Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Pitt1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Z tym ogniskiem to dojebali chyba sam blizard go wstawił bo nie ma możliwości aby aż tak dupnie pokazać i oprócz RT to jeszcze całego shadowa wyłączyli. Dobra temat do zamknięcia, mam nadzieję że pomogłem Bez RT i wygładzeniem na 4 pokazalo 140-150fps dla mnie nie ma różnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt1 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 ok dziękować, pomogłeś, pomogłeś 😉 dzięki wielkie, tak do zamknięcia ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...