Skocz do zawartości
Pitt1

Nowy komputer do World of Warcraft na Ultrawide 1440p do 6k

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, szukam komputera do gry World of Warcraft w rozdzielczości 3440x1440 na ultra ustawieniach do nadchodzących dodatków i pierwsze pytanie czy warto inwestować w nowy sprzęt do WoWa mając obecnie:

i7 8700

GTX 1080 Ti

16GB RAM

Jeśli warto zmieniać wszystko to proszę o propozycje

Edytowane przez Pitt1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fps na ten początkowej lokacji oscylowały w okolicy 85-110 starałem się zrobić jak największy burdel bo podczas prawdziwej gry może być piedzielnik jeszcze większy
jak widać ram potrafił zjeść ponad 10GB / karta nie jest podkręcona i tylko boostwałą / procek się nie męczył / dochodzę do wniosku, że w twoim przypadku trzeba będzie wymienić kartę na coś w ten deseń ... wszystkie suwaki poszły w prawo co prawda niektóre rzeczy bym odpuścił shadow ++ bufory, początkowy start na ultra oscylował koło 160-170* 

wow 1 -0.png

wow 3.-0.png

wow 2.0.jpg

wow 4-0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na te wymagania xD bo do tego co ty chcesz zrobić nie podlegają 3440x1440 to rozdzielczość o 15% bardziej wymagająca od zwykłej 1440p. Nie wiem czy ten dodatek cokolwiek zmieni w grafice bo z tego silnika wow'a to dawno temu Górole przestali o nim śpiewać i czy koniecznie musisz mieć te suwaki w prawo xD Z tego co ja grałem to polowe ekranu zajmowało party, plecaki, a 1/3 addony 

Pokręcałeś procka? Ramy? Kartę? 

Kokluzja jest taka ze jeśli nie do pierniczysz tych buforów i shadow na maxa to bedzisz na swojej karcie mógł liczyć na te 100fps 

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podkręcałem, ale w sumie na nie najniższych a średnich-wysokich mam 25-30fpsów jak się zleci ze 100+ osób na world bossa, a tak to 60fps wyciąga spokojnie, to nie ma co zmieniać narazie 😛

Ale RT mam zablokowane 😛 a pewnie fajniej wygląda z RT?

Edytowane przez Pitt1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej lokacji słabo widać, ale widziałem w internecie (o ile to nie fotomontaż) (zdjęcia nie moje, z internetu):

Cytat

wq9grbotyxr51.thumb.jpg.e1b28fe7afa4118ab3d7d63f0c45be80.jpg

Cytat

y6fzg3vss1i51.thumb.jpg.33fc252c7fd9ca94155540b2f28cc24e.jpg

Cytat

maxresdefault.thumb.jpg.4bc62459000a7d8028c350f1762fc7fb.jpg

Cytat

20218-ray-tracing-shadows-now-enabled-on-the-world-of-warcraft-shadowlands-beta.thumb.jpg.7ac7e21e0f25dbe6ff577c374881dafe.jpg

Tu akurat nie widać różnicy, przynajmniej ja nie widzę xD :

Cytat

RTX1.thumb.jpg.4a069d2f09363bb82968a5fa5ebd6272.jpg

z tego co widzę najlepsze efekty są kiedy w grze noc zapada i przy ogniskach czy gdzieś indziej to widać kolosalną różnicę, tak mnie się zdaje

Edytowane przez Pitt1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ogniskiem to dojebali chyba sam blizard go wstawił bo nie ma możliwości aby aż tak dupnie pokazać i oprócz RT to jeszcze całego shadowa wyłączyli. Dobra temat do zamknięcia, mam nadzieję że pomogłem 

Bez RT i wygładzeniem na 4 pokazalo 140-150fps dla mnie nie ma różnicy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi