hawkeye75 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Witam, Panowie czy UPS marki Armac H/1000F/LED będzie ok do peceta z i7 4790k, gtx 1080ti, ram 2x8gb i trzema dyskami ssd, zasilanego zasilaczem Corsair vs550? Efekt jaki pragnę uzyskać to dodatkowe zabezpieczenie przed przepięciami oraz podtrzymanie zasilania przez minutę-dwie przy braku prądu. Czy to w czymś przeszkadza w przypadku PeCeta że jest tu sinusoida modulowana bo znajduję sprzeczne informacje? czy może wystarczy Green Cell UPS07 800VA? Oba mam możliwość kupna w dobrej cenie, stąd pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 "Modulowana sinusoida" w tanich UPS, wygląda jak kwadrat i to jeszcze niedorobiony ( 🤭), a nie sinus: - także ja ze wzgl. choćby na PFC odradzam taki crap. Jeśli nie możesz pozwolić sobie na zakup nowego porządnego UPS, to kup jakąś używkę ale porządny, z czystym sinusem i łatwą wymiana akumulatora: https://allegro.pl/oferta/ups-apc-sua750xli-smart-750-xl-usb-czarny-14871647023 (to nie ja sprzedaję, nie wiem w jakim jest ten sprzęt stanie, a powyższy link ma charakter czysto orientacyjno-informacyjny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 49 minut temu, Kyle napisał: "Modulowana sinusoida" w tanich UPS, wygląda jak kwadrat i to jeszcze niedorobiony ( 🤭), a nie sinus: - także ja ze wzgl. choćby na PFC odradzam taki crap. Jeśli nie możesz pozwolić sobie na zakup nowego porządnego UPS, to kup jakąś używkę ale porządny, z czystym sinusem i łatwą wymiana akumulatora: https://allegro.pl/oferta/ups-apc-sua750xli-smart-750-xl-usb-czarny-14871647023 (to nie ja sprzedaję, nie wiem w jakim jest ten sprzęt stanie, a powyższy link ma charakter czysto orientacyjno-informacyjny) Niestety ale w kwocie +/- 300zł nie masz co liczyć na czysty sinus. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ten UPS używany za 349zł ma czysty sinus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 10 godzin temu, Kyle napisał: Ten UPS używany za 349zł ma czysty sinus. Ale musisz doliczyć jeszcze akumulator, w aukcji jest zaznaczone że nie ma w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...