Skocz do zawartości
muffas

Komputer do 11500 zł Gry i codzienne użytkowanie

Rekomendowane odpowiedzi

O niecały centymetr, tam ludzie Alphacoola XT45 pakują i jest ok.

Ew zmienić na np Deepcool MORPHEUS, problem sam się rozwiązuje 😉 

ALF ma 458 (L) x 138 (W) x 38 (H) mm

BQ podaje clearance 66mm, przy czym wentylatory można pod przednią pokrywą zainstalować. Wszystko się zgadza.

Edytowane przez Bonusso3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Bonusso3 napisał(a):

O niecały centymetr, tam ludzie Alphacoola XT45 pakują i jest ok.

Ew zmienić na np Deepcool MORPHEUS, problem sam się rozwiązuje 😉 

A ta buda co podałeś dobra jest czy jedyna zaleta to pakowność? Bo zależy mi też na ochronie przed kurzem jak mam być szczery

Aż dziwne ,że nie ma fajnych obudów , które mogą na luzie pomieścić takie bydle a przy tym zachować ochronę przed kurzem na hałasie mi nie zalezy i innych parametrach , no może by miała wentylatory już zamontowane z 3 minimum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważ że o ile na górze jest podany wymiar AIO z wentylatorami to na przodzie jest wymiar samej chłodnicy a wentylatory są przed chłodnicą. Czyli chłodnicę przykręcasz do obudowy przez wentylatory, więc moim zdaniem na przodzie wejdzie bez problemu  bo wentylatory będą na zewnątrz obudowy a chłodnica w środku, Na fragmencie filmu poniżej widać o co mi chodzi :

Znalazłem jeszcze taki test https://tweakers.net/productreview/310746/be-quiet-shadow-base-800fx-zwart.html

I tam ALF2 420 wszedł na górę obudowy więc w twojej konfiguracji też powinien.

baE9NeOKecHEJOHIfIWOpDPO.jpg?f=user_larg

Edytowane przez suchy89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, suchy89 napisał(a):

Zauważ że o ile na górze jest podany wymiar AIO z wentylatorami to na przodzie jest wymiar samej chłodnicy a wentylatory są przed chłodnicą. Czyli chłodnicę przykręcasz do obudowy przez wentylatory, więc moim zdaniem na przodzie wejdzie bez problemu  bo wentylatory będą na zewnątrz obudowy a chłodnica w środku, Na fragmencie filmu poniżej widać o co mi chodzi :

Znalazłem jeszcze taki test https://tweakers.net/productreview/310746/be-quiet-shadow-base-800fx-zwart.html

I tam ALF2 420 wszedł na górę obudowy więc w twojej konfiguracji też powinien.

baE9NeOKecHEJOHIfIWOpDPO.jpg?f=user_larg

Lipton w prezentacji obudowy mówił że wejdzie na front tylko slim bo tam jest przewężenie na dole 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, suchy89 napisał(a):

Na zdjęciu wyżej widać że wejdzie na TOP więc moim zdaniem twój problem jest rozwiązany będziesz miał zamontowane tak jak chciałeś od początku.

Jeszcze znalazłem coś takiego , ale nie wiem czy to ok rozwiązanie Fractal Design Meshify 2 XL Black TG Light Tint.

No niby wlezie widać , ale to nie szkodzi ,że jest tak upchane ? Może już lepiej tego fractala?   Sory ,że tak marudzę 😄 Jeszcze jest taka wersja i kompletnie nie wiem czym to się różni.

Edytowane przez muffas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, suchy89 napisał(a):

Nic nie szkodzi że jest tak upchane, u mnie jest jeszcze gorzej bo musiałem podgiąć kawałek radiatora płyty głównej i wszystko działa.

Wybiorę jednak jedną z 2 by nie było żadnych problemów proszę o informacje jaką lepiej wybrać 

Fractal Design Meshify 2 XL Black TG Dark Tint vs Fractal Design Meshify 2 XL Black TG Light Tint juz wiem jaka jest różnica i biorę tego fractala 

Do tego dorzucę jeszcze jeden taki Fractal Design Dynamic X2 GP-14 140mm bo spora obudowa i zeby na przodzie były 3 wenty na górze 3 i z tyłu 1 tylko powiedzcie mi czy moja płyta obsłuży tyle wentylatorów ? i to aio ? 

ASRock X670E Steel Legend to już naprawdę ostatnie pytania , wiem że jestem upierdliwy 😄

Edytowane przez muffas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, muffas napisał(a):

Wybiorę jednak jedną z 2 by nie było żadnych problemów proszę o informacje jaką lepiej wybrać 

Fractal Design Meshify 2 XL Black TG Dark Tint vs Fractal Design Meshify 2 XL Black TG Light Tint

To te same obudowy różnią się tylko kolorem szkła na panelu bocznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, suchy89 napisał(a):

To te same obudowy różnią się tylko kolorem szkła na panelu bocznym.

Biorę tego fractala !

Do tego dorzucę jeszcze jeden taki Fractal Design Dynamic X2 GP-14 140mm bo spora obudowa i zeby na przodzie były 3 wenty na górze 3 i z tyłu 1 tylko powiedzcie mi czy moja płyta obsłuży tyle wentylatorów ? i to aio ? 

ASRock X670E Steel Legend to już naprawdę ostatnie pytania , wiem że jestem upierdliwy 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego Fractala, weź pod uwagę że on jest ogromny i zaprojektowany w konkretnym celu 😄 Te wentylatory Fractal Design Dynamic X2 GP-14 są wolnoobrotowe 900 RPM, pierwsze co to je zamieniłem na Fluctusy 😉 

Edytowane przez Bonusso3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Bonusso3 napisał(a):

No spoko, obudowa jest genialna ale albo pod custom loopa albo pod serwer. 

Dzięki tej budzie problem się rozwiązał , myślę ze skoro sam producent daje wiatraki 1k rpm to nie jest problemem je mieć 😄 i nie ma obowiązku zmiany 😄 Uff Bardzo wam wszystkim dziękuję za pomoc !! Jak odbiorę postaram się przesłać jakieś fotki itp 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi