KepaD90 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 Witam, Proszę mi wyjaśnić dlaczego tak zależy lokalnym usługodawcom internetu światłowodowego, że zabraniają klientom logować się na dzierżawione routery? Mam taką sytuację i zastanawiam się czy brać taką usługę - jednak po negocjacjach chcą mi dać dostęp (ale żebym nic nie spieprzył bo sam zapłacę :D) O co tutaj tak naprawdę chodzi, że już nie pierwszy raz się z tym spotykam? Wygoda ISP? Czy odkrycie ich możliwości dostępu zdalnego do klienta? Oczywiście można sobie postawić swój router, a "tamten" traktować jako bramkę albo modem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 Ludzie mieszają w ustawieniach, psują, zmieniają hasło do wifi i do logowania a potem je zapominają i z tym wszystkim walą do operatora bo "nie działa". To operatorzy zaczęli blokować dostęp i problem z głowy (operatora). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KepaD90 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 Jestem z nimi juz umowiony, ze dostane poniewaz u mnie z konfigami routerow nie ma problemow. Pytanie tylko ze wzgledow bezpieczenstwa czy to moze byc problem dla klienta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...