ckrisckris Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Hej, dawno nie grzebałem w kompach, a pozmieniałem na płyte asrocka b650 i W11 (legit wersja, żaden rufus), niestety nie jestem w stanie odpalić instalacji (nie wykrywa USB); problem z TPM odpada, gdyż płyta jest nowa, secure boot enabled; ale w opcjach "BOOT" nie ma USB :(. Jakies sugestie? Po włożeniu pena z w10 oczywiście wykrywa. Zaś pen z w11 jest ok sprawdziłem na 2-gim kompie. Edytowane 20 Grudnia 2023 przez ckrisckris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy89 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 W UEFI masz ustawiony tryb rozruchu CSM czy UEFI ? Bo win 11 chyba nie da się zainstalować w CSM i może stąd ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckrisckris Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Hej, CSM disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy89 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 W takim razie spróbuj zrobić innego pendrive z Win 11. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckrisckris Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Jednak dobra intuicja, po utworzeniu nowego obrazu na pendrivie sprzed 10 lat instalacja w11 ruszyła. Dziękuje za podpowiedź. A MS wiadomo co w co! Edytowane 20 Grudnia 2023 przez ckrisckris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...