zboże123 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2023 witam jako kompletny amator zwracam się o pomoc do was, w ustawieniach sieci jest wyraźnie napisane że mój internet osiąga prędkości 390mb/s jednak po sprawdzeniu na speedteście (na kilku stronach) prędkość downloadu nie przekraczała 42mb/s w przypadku korzystania z wifi nie było by to aż tak dziwne ale podobny wynik ukazywał się przy podłączeniu do komputera kabla ethernet , już nie wiem co robić , korzystałem z poradników w internecie w sprawie zwiększenia prędkości łącza ale żaden nie pomógł, w ustawieniach karty sieciowej zmieniłem również dupleks z automatycznego na full i to również nie przyniosło rezultatów , kabel ethernet nie wygląda na uszkodzony i problem pojawia się na komputerze jak i smartfonie, liczę na pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiteq Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 (edytowane) Nie pomyliłeś się w kalkulacjach 390mb/s to 48 MB/s mb i MB to różnica Mb MB Edytowane 23 Grudnia 2023 przez ncc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboże123 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 22 godziny temu, ncc napisał(a): Nie pomyliłeś się w kalkulacjach 390mb/s to 48 MB/s mb i MB to różnica Mb MB chodziło mi o 390Mb/s i 42Mb/s a nie jak napisałem wyżej mb ,ale nie zmienia to właściwie przekazu 22 godziny temu, ncc napisał(a): Nie pomyliłeś się w kalkulacjach 390mb/s to 48 MB/s mb i MB to różnica Mb MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2023 To nie jest prędkości internetu (390 Mbps) tylko prędkość połączenia wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.IT Opublikowano 3 Maja Zgłoś Opublikowano 3 Maja FunBOX nie ma chyba najlepszego WIFI - sprawdzałeś po kablu jaką masz prędkość? bo albo masz faktycznie 390mb albo 42 mb. Dołożenie routera/Access pointa w lepszym standardzie mogłoby rozwiązać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...