Skocz do zawartości
zboże123

POMOCY OGROMNY PROBLEM Z INTERNETEM

Rekomendowane odpowiedzi

witam jako kompletny amator zwracam się o pomoc do was, w ustawieniach sieci jest wyraźnie napisane że mój internet osiąga prędkości 390mb/s jednak po sprawdzeniu na speedteście (na kilku stronach) prędkość downloadu nie przekraczała 42mb/s w przypadku korzystania z wifi nie było by to aż tak dziwne ale podobny wynik ukazywał się przy podłączeniu do komputera kabla ethernet , już nie wiem co robić , korzystałem z poradników w internecie w sprawie zwiększenia prędkości łącza ale żaden nie pomógł, w ustawieniach karty sieciowej zmieniłem również dupleks z automatycznego na full i to również nie przyniosło rezultatów , kabel ethernet nie wygląda na uszkodzony i problem pojawia się na komputerze jak i smartfonie, liczę na pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 godziny temu, ncc napisał(a):

Nie pomyliłeś się w kalkulacjach 390mb/s to 48 MB/s 

mb i MB to różnica Mb MB

chodziło mi o 390Mb/s i 42Mb/s  a nie jak napisałem wyżej mb ,ale nie zmienia to właściwie przekazu

22 godziny temu, ncc napisał(a):

Nie pomyliłeś się w kalkulacjach 390mb/s to 48 MB/s 

mb i MB to różnica Mb MB

Mbps.JPG.9611ac07cb363917a9200f9e546d2a03.JPG411191136_949254680205788_1730611516088997031_n.thumb.jpg.61ff193eddb82e42a9bc6a1bb87b0672.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FunBOX nie ma chyba najlepszego WIFI - sprawdzałeś po kablu jaką masz prędkość? bo albo masz faktycznie 390mb albo 42 mb.

Dołożenie routera/Access pointa w lepszym standardzie mogłoby rozwiązać problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi