agt Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 Mam problem z podpięciem wentylatorów argb z przedniego panelu do tej płyty, jest to obudowa Krux Vortex. Mianowicie idzie od nich wtyczka 3 pinowa jak na zdjęciach i nie pasuje do wejść D_LED ani LED_C na płycie, a podpinając w SYS_FAN wentylatory nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 Mylisz pojęcia. Wtyczka 3 pin służy do napędzania wentylatorów a do sterowania oświetleniem służy osobna wtyczka. Może są spięte przez jakiś fabryczny kontroler i zasilanie SATA, wówczas trzeba się go pozbyć jeśli chcesz sterować z płyty.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agt Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 30 minut temu, radiergummi napisał(a): Mylisz pojęcia. Wtyczka 3 pin służy do napędzania wentylatorów a do sterowania oświetleniem służy osobna wtyczka. Może są spięte przez jakiś fabryczny kontroler i zasilanie SATA, wówczas trzeba się go pozbyć jeśli chcesz sterować z płyty. Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Ale tu nie ma innej wtyczki, idą 2 kable 3pin jak widać od 2 wentylatorów 200mm Kruxa z front panelu podpięte przedłużką, to wszystko. Nie ma tu żadnego kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agt Opublikowano 25 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2023 (edytowane) Ok już rozwiązane, okazało się, że to wentylatory FRGB o czym producent nie poinformował, po prostu trzeba podpiąć jak zwykłe wiatraki w płytę. Edytowane 25 Grudnia 2023 przez agt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...