ZiomJ Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 Cześć mam pytanie jakiej mocy zasilacz potrzebuje do konfigruacji z rtx 3070 ventus 2x od msi i procek i5 6400 wiem, że ten procek to powinien trafić do odstawki z tym rtx ale za ok 2 tygodnie bede miał r5 5600 a rtx bedzie u mnie w piątek i chce go przetestowac czy jest sprswny. I też jaki zasilacz bedzie potrzebny do konfiguracji z r5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 Witam 650W to tak minimum, ale dobrze było by dobrać z zapasem np. 750W pytanie ile planujesz przeznaczyć na zakup zasilacza ? moje podejście jest - "zakup zasilacza to nie konieczny wydatek, tylko inwestycja w bezpieczeństwo zasilanych podzespołów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomJ Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 2 minuty temu, Mr.T... napisał(a): Witam 650W to tak minimum, ale dobrze było by dobrać z zapasem np. 750W pytanie ile planujesz przeznaczyć na zakup zasilacza ? moje podejście jest - "zakup zasilacza to nie konieczny wydatek, tylko inwestycja w bezpieczeństwo zasilanych podzespołów" Aktualnie posiadam vero l3 600w i z tego co widze to konieczna bedzie wymiana, ale czy do przetestowania tego rtx wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 7 minut temu, ZiomJ napisał: vero l3 600w to jest 80 Plus Bronze, dla samego przetestowania powinien poradzić sobie bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomJ Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Mr.T... napisał(a): to jest 80 Plus Bronze, dla samego przetestowania powinien poradzić sobie bez problemu A z wymianą moge poczekać aż wymienie na r5 5600 czy lepiej jak najszybciej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 (edytowane) Trzymaj się firmy Seasonic. Edytowane 26 Grudnia 2023 przez floyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 26 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Mr.T... napisał: Witam 650W to tak minimum, ale dobrze było by dobrać z zapasem np. 750W pytanie ile planujesz przeznaczyć na zakup zasilacza ? moje podejście jest - "zakup zasilacza to nie konieczny wydatek, tylko inwestycja w bezpieczeństwo zasilanych podzespołów" Minimum to 550W A 650 optymalne, przestań bajdurzyć z tymi mocami. Cytat Aktualnie posiadam vero l3 600w i z tego co widze to konieczna bedzie wymiana, ale czy do przetestowania tego rtx wystarczy ? Spokojnie da rade choć to nie najlepszy zasilacz. U mnie ta karta działała z 550W. Ten zestaw nie wciągnie więcej jak 400W. Cytat Trzymaj się firmy Seasonic Równie dobre MSI MPG, Corsair ostatnio jakiś cooler master, ważne by była długa gwarancja najlepiej 10 letnia. Edytowane 26 Grudnia 2023 przez B@nita 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...