aktorus123 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Dzisiaj kupiłem nowiutką płytkę Ecsa k7vta3 i procesorek Duron 1300 dysk twardy seagate 40 giga zwykły oraz pamięc ram 128 ddr 333 mhz. Zasilacz 300 W. Karta Grafiki Riva Tnt 16 mb. Wszystko złożyłem tak jak trzeba. I wszystko by było dobrze gdyby nie częste restarty komputera przy pracy w windowsie. CO to może być poradzcie mi bo ja juz nie wiem co robić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Sam zakładałeś "coolera" na procesor ? Może przypadkowo ukruszyłeś rdzeń. Może jakieś karty "kłucą sie", bo są na tych samych przerywaniach. Może pamięć jest walnięta. Jakie sterowniki VIA 4in1 zainstalowałeś ? Może to coś zwiazanego ze sterownikiem AGP. Musisz sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jaki windows? Jaka temperatrura proca? Jakie napięcia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Kolega już mnie na gg męczy: doszliśmy do tego, ze przed resetem jest na 1sek. niebieski ekran. Cooler jest podobno dobrze założony. Wina windowza odpada - próbował 2 systemy. Ja obstawiam zasiłkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 proc 40C, napięcia zaraz sprawdzimy. (czymu ja za aktorusa odpowiadam :P??) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aktorus123 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Cpu Vcore 1,74 +2,15 V - 2,54 +3,3 V - 3,28 +5,0 V - 4,91 +12v 13,18V Voltage Battery 3,28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aktorus123 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 urzadzeń to praktycznie nie mam. Tylko Cdrom i stacja dyskietek i Riva Tnt 16 megowa tutaj to karta graficzna wykluczona bo lecę na niej juz ponad 3 lata i działą bez zarzutów. no nie wiem juz co robić Jestem zielony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Cpu Vcore 1,74 +2,15 V - 2,54 +3,3 V - 3,28 +5,0 V - 4,91 +12v 13,18V Voltage Battery 3,28 Nie znam się na napięciach, ale jak dla mnie, to te zwiech są przez to zasiłkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 najbardzie podejrzanie wygladaja te 12V :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ja stawiam na ram niech sprubuje pozyczyc od jakiegos kumpla i odpali kompa mialem podobne problemy i okazalo sie ze ram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 99.9% ze to ram. Mam to samo. W poniedzialek odbieram nowe pamiatki. Przed samym resetem zatrzymuje sie dysk. Niebiesko i jako ze winda ma auto uruchom po criticalu to restart. Odchylenia na poziomie 10% zasilania sa ok. Chociaz z tego co widze to zasilacz conajmniej denny. Wymienialem u siebie zasilacz, nie pomoglo, listwe zasilajaca, nie pomoglo, dysk twardy, nie pomoglo, plyte glowna nie pomoglo kur** kupilem nawet ups-a i nic. Masz chlasniete pamiatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 RAM - a najlepsze jest to, ze na drugim kompie też robi zwis. Chłopak zaniusł do serwisu i tam działa :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...