ganes Opublikowano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2023 Witam. Mam problem z płytą główną Asusa. Złożyłem nowy komputer, wszystko ladnie pięknie... przy 1 włączeniu odpaliłem profil xmp dla pamięci, zaaktualizowalem bios no i po aktualizacji płyta przestała dawać obraz, czy to z karty zintegrowanej/zewnętrznej. Czyściłem CMOS, wcyciagalem baterie od biosu. Próbowałem uruchomić z 1 kością pamięci, zmieniałem sloty pamięci i nic nie pomaga... Może ktoś spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2023 Witam czy po włączeniu , wiatraki się kręcą ? czy próbowałeś zmianę kabla sygnałowego np. z HDMI na DP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ganes Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2023 Wiatraki normalnie dzialaja. Próbowałem hdmi, dual port i 0 obrazu. Nie potrzebnie włączyłem xmp, okazuje się, że ta płyta nie ma wsparcia dla pamięci Trident Z5 RGB XMP 32GB (2x16GB) DDR5 PC5-57600C34 7200MHz F5-7200J3445G16GX2-TZ5RK Wczoraj kupiłem druga płytę i wszystko śmiga na podstawowych ustawieniach, a ta idzie na zwrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2023 czyli coś tam jednak działa , na moje proces aktualizacji biosu nie został właściwie przeprowadzony przez bios płyty głównej i płyta sobie zawisła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...