LuKaSeKbP Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 moja nadzieja na poprawe szybkosci polaczenia z internetem jest DSL.. wlasnie prowadze operacje podazajac w tym kierunku.. teraz mnie zastanawia co dostane od tpsa.. i czy przy rezygnacji z SDI oni przyjad wogule zakladac/sprawdzac jak to dziala... i czy dziala. Jak wyglada instalacja, czy samemu sie robic czy tpsa przyjezdza, nie chodzi mi tu o howto jak to zrobic =] bo mysle ze nie bedzie problemu ale np co dostane w pudelku ;] a co musze dokupic dzieki i pozdro btw. w szukaj nie bylo o tym ;) [chyba] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 od zlozenia wniosku do przyjadu montera poczekasz od tygodnia do ponad 3 tygodni. Monter powinien zadzwonic do Ciebie i sie umowic na termin instalacji. Przyjezdza monter z laptopem, drukuje ci kartke z twoim adresem ip, maską podsieci, adresem rozgloszeniowym, adresem modemu. Zaklada splitter, do niego podlacza linie telefoniczna, telefon, i sam modem. Podlacza modem , wyciaga laptopa, ustawia wszystko u siebie, i sprawdza czy chodzi, u mnie pare stron www wlaczyl ;) Daje ci pre kartek di podpisu beirze laptopa i juz masz. W pudelku oprocz samego modemu masz jeszcze dwa kable ,jeden cross i jeden zwykly do podlaczenia bezposrednio do komputera, lub tez do jakiegos switcha. Jeszcze upomnij sie zeby gosc ci dal kod aktywacyjny( na tej kartce dostaniesz login i haslo, al to to czego innego jest potrzebne), jesli ci tego nieda bedziesz musial dzwonic do bura obslugi. Kod aktywacyjny potrzebny jest do zarzadzania kontami pocztowymi i stroną www w swojej domeinie typu www.cosobiewymyslisz.internetdsl.pl . Dostajesz na tym serwere tpsy 100 MB( w opcji 1 Mb dostajesz 150 MB ) miejsca na tą strone www albo na skrzynki pocztowe. Skrzynki i strone www ustawiasz w panelu administracyjnym, ktory musisz zaaktywowac przy pomocy kody ktory dal ci monter, po aktywacji dostajesz nr PIN i ID i przy ich pomocy logujesz sie na http://konfiguracja.internetdsl.pl/cgi-bin...in/doidsl?a=sc0 to chyba tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 latajac sobie po sieci ;] napotkalem sie na bardzo fajna instrukcje dotyczacej SDI :> http://www.internetdsl.pl/doc/Instrukcja.pdf 1,6mb ssijcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 sdi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 sdi? oj :oops: sdi juz mi namieszalo rowno w glowie ;) chodzi o DSL ;> hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzYbek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 przeczytalme instrukcje ktora dal LuKaSeKbP i tam na karcie pisze login i hasło... ? do czego on jest? bo nie widzialem w instrukcji opcji logowania.. Myśle ze nie jest to takie trudne.. Jak powpisuje to wszystko jak w instrukcji zrobie restart komputera internet bedzie mi juz na jednym komputerze chodził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 wiec tak: swierzo przyjechalem po instalacji dsl512 ;] powiem tyle: bajecznie prosta... a ciagnie sie transferami okolo 52-55/6 MAX! w winXP nie trzeba nawet restartu aby to wszystko dzialalo ;) Polaczenie wypuscilem na inne pc przy pomocy ics, standardowo w 98se, me, 2000, xp home/profesional to jest.. o nt sie nie wypowiem bo nie pracowalem na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Do jakiego wejscia bezposrednio podłącza się model DSL? Czy może to być karta sieciowa? (wiem-super laickie, ale nie ma nigdzie tego napisanego. Mam problemy z USB i dlatego chcę uniknąć zawczasu kłopotów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Do jakiego wejscia bezposrednio podłącza się model DSL? Czy może to być karta sieciowa? (wiem-super laickie, ale nie ma nigdzie tego napisanego. Mam problemy z USB i dlatego chcę uniknąć zawczasu kłopotów).Bezpośrednio do karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Uff...moze skonczą mi sie kłopoty:))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 a tak wogule dsl`a mozna dostac pod usb albo cos wogule innego od rj45? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 26 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2003 Dla mnie OK:)) Mam sieciowke z kumpelą 1GBit 3COMu. POwinno wystarczyc:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...