Skocz do zawartości
Pietras123

PC do gier 1080p, G-Sync/FreeSync [4000]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosiłbym o polecenie zestawu komputerowego do gier do 4000 zł. Sprzęt będę chciał kupić już poskładany i najlepiej na raty (ale nie koniecznie).

• ficzerem, na którym najbardziej mi zależy to obsługa FreeSync lub G-Sync (jak nowe gry będą śmigały 60+ fps na medium/wysokich to już będę zadowolony)
  • nie zależy mi na tym aby gry chodziły w rozdzielczościach wyższych niż 1920x1080, taka mi w zupełności wystarczy
  • mam monitor AOC 27G2SPAE (1080p, 165 Hz FreeSync/G-Sync) i do niego będzie podłączony PC
  • raczej nie będę się bawił w podkręcanie czegokolwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amd i nvidia dogadały się a ich technologie są ze sobą kompatybilne. Jeśli wystąpi jakiś problem ( np efekt trefleksów) ustawić jak w twoim przypadku 164hz na sztywno 

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci się nie spieszy lada dzień wejdą aktualizacje konfiguracji na styczeń. 

https://www.x-kom.pl/lista/pqb4c9wcp

Kartę polecam kupić oddzielnie, podłączenie jest banalnie proste 

https://www.krsystem.pl/sapphire_pulse_amd_radeon_rx_6700_xt_gaming_12gb-item-71427.html?64336&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=f917d1a7-ad6c-4e27-cbe0-92575e3de7a1

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi