Netpiko Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Witam Mam zamiar wymienić nowa kartę graficzną ,ale nie wiem czy warto. Jaką kupić czy zasilacz muszę wymienić na inny Zastanawiałem sie nad super rtx4070 niebawem premiera a moze inna ??? Proszę o doradzenie dziękuje . Procesor : AMD Ryzen 9 3900X Płyta głowna : MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI Pamięć : Patriot 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Viper 4 Monitor LG 27GL850-B NanoIPS HDR10 Karta Graficzna : Gigabyte GeForce RTX 2070 OC WHITE 8GB GDDR6 (Czy warto zmienić karte graficzną już teraz) Zasilacz : Seasonic G-Series G-650 SSR-650RM 80 Plus Gold 650W (Czy wymienić zasilacz) To na jaki Karta Muzyczna : Sound BlasterX AE-5 Pure Edition: Mikrofon : Elgato wave 3 Karta przechwytująca wideo: Elgato Game Capture 4K60 Pro MK.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Jeśli nie pogubiłeś wtyczek PCI-E od zasilacza to będzie dobrze bo potrzbujesz 3x do vpower W następnym tygodniu wychodzą nowe karty, warto poczekać może jakaś promocje trafisz Nawet jeśli najtańszy model 4070 nie stanieje to może jakiś w środku co ma lepsze chłodzenie itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia A jak ona wygląda ta wtyczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia https://ibb.co/r4H5pkm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Mam kable CPU 8 PIN to ten też możne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Teraz mam karte podłączoną takim kablem do karty wtyczką 6piny podłączone a te dwa piny nie podłączone Edytowane 14 Stycznia przez Netpiko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 48 minut temu, Netpiko napisał: Mam kable CPU 8 PIN to ten też możne nie majster to zupełnie inny kabel 33 minuty temu, Netpiko napisał: Teraz mam karte podłączoną takim kablem do karty wtyczką 6piny podłączone a te dwa piny nie podłączone tak o taki kabel chodzi ale potrzebujesz takie 3x wychodzące z zasilacza Seasonic G-Series G-650 SSR-650RM 80 Plus Gold 650W a twój zasilacz powinien mieć ich aż 4x gdy kupisz kartę powinieneś dostać przejściówkę w raz z nią i do niej podłączysz takie 3x kable a vp12 do nowego RTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, axsin302 napisał: gdy kupisz kartę powinieneś dostać przejściówkę w raz z nią i do niej podłączysz takie 3x kable a vp12 do nowego RTX To zalezy jaka kartę kupi i jakie będą wtyki. 4070 mają też normalne gniazdo zasilania 8 pin. Edytowane 14 Stycznia przez B@nita 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Przypatrzyłem się teraz jakie kable są podłączone do karty 8pin + 4pin (podłączone) a 2pin nie podłączone wiszą. Czyli w sumioe do karty 12 pin potrzebuje . Ten kabel powinien wystarczyć ??? https://postimg.cc/CRRrSWG9 Powiny starczyć do tej karty te kable https://www.x-kom.pl/p/1210042-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-4070-super-aorus-master-12gb-gddr6x.html#Specyfikacja Edytowane 14 Stycznia przez Netpiko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Wybrałeś sobie wypasioną wersję i trzeba będzie się zastanowić czy 4070 ti nie będzie lepsza 😆 Niby dostajesz adapter i do niego potrzeba 2x wtyczkę PCI-E 6+2 ( jedną masz w karcie) a drugi taki kabel musisz sobie skołować właśnie bo co prawda twoja wtyczka ma rozdzielacz na kolejne 6+2 ale... Bezpieczniej i lepiej podłączyć z drugiej wiązki, począwszy od zasilacza. Dla mnie jednak opcja ( jeśli nie chcemy kupować nowego zasilacza) jest: https://ibb.co/3yDwD5Q Tu masz do poczytania, ale nie obawiaj się tu mówimy w głównie o 4080/4090 https://ithardware.pl/aktualnosci/pci_sig_ostrzega_przed_mocno_przegrzewajacymi_sie_przejsciowkami_12vhpwr-23241.html 4 godziny temu, B@nita napisał: To zalezy jaka kartę kupi i jakie będą wtyki. 4070 mają też normalne gniazdo zasilania 8 pin. Masz absolutną racje ale wyczułem temat postującego 😄 i wiedziałem że wybierze na wypasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia A zasilacz nowy jak bym kupił to jaki ,bo ten ma swoje lata 7 lat lub 8 lat Jaki polecasz do mijego zestawu na ta nowa kartę w sklepie x-com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia MSI A750GL 750W 80 Plus Gold ATX 3.0 Seasonic FOCUS GX-750 ATX 3.0 750W ( nie jest z x-komu ) jak coś taniej to trzeba kombinować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad_8011 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 6 godzin temu, B@nita napisał(a): To zalezy jaka kartę kupi i jakie będą wtyki. 4070 mają też normalne gniazdo zasilania 8 pin. Akurat 4070 SUPER ma mieć już 12VHPWR albo tą nowszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia Chciałbym kupić nowy zasilacz mam dwóch kandydatów proline sklep Zasilacz Seasonic FOCUS GX-850 ATX 3.0 80Plus Gold 850W za 639 zł i Zasilacz Seasonic VERTEX GX-850 80Plus Gold 850W za 764 w promocji było 850zł Chciałem w przyszłości dać go też do nowego komputera , ale też podłączyć go gdy kupię nowa grafikę do starego komputera .Czy bedzie wszystko pasować .Który wybrać zasilacz ??? Mam obudowę be quiet! Pure Base 500DX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia Vertex jest lepszą wersją ale czy do zastosowań domowych będzie Ci taki potrzebny? MSI A850GL 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 22 godziny temu, axsin302 napisał: wiedziałem że wybierze na wypasie Czyli bez sensu, palenie kassy na wodotryski do chłodnej karty. Lepiej już dołożyć do wersji Ti bo w sumie wyjdzie niewiele drożej od przepłaconej 4070s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netpiko Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia to co ty proponujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...