kamail86 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) Kupiłem tytułową kartę Cudy WU1400 (RTL8812BU) licząc na poprawę względem starej EDIMAX EW-7811UAC. Jakaś tam poprawa szybkości jest, choć nieszczególna. Jednak wraz z nową kartą pojawił się nowy problem który nie występował na starej karcie. Mianowicie po dłuższym czasie bezczynności komputera, nowa karta zaczyna gubić pakiety i to dość ostro bo straty sięgają od kilku do nawet 50%. Po kliknięciu myszą lub klawiaturą wszystko zaczyna dobrze działać. Problem występuje na Windows 8.1. W ustawieniach zarządzania energią w panelu sterowania, wszystko na max wydajność, wszelkie opcje oszczędzania wyłączone. W menadżerze urządzeń w parametrach karty oszczędzanie energii również wyłączone. Sprawdzałem zarówno na sterownikach zainstalowanych przez windows (z 2017) jak i z płyty (z 2019). Nowszych sterowników nie znalazłem. Na stronie Realteka są te same co instaluje windows a na stronie producenta karty te same co na płycie. Problem zauważyłem bo radio internetowe lecące w tle zaczęło przerywać. Na drugim komputerze z windows 7 nie zauważyłem tego problemu. Przestawiłem kartę żeby korzystała wyłącznie z AC, ale nic to nie dało. Pytanie co jeszcze może być tego przyczyną? Jak nie uda mi się jej znaleźć to chyba zwrócę kartę do sklepu. Edytowane 19 Stycznia przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...