BiBeR Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Witam Mam mozliwosc zamiany mojego Herca 9100 64MB na Herca 8500LE 128MB. Moj 9100 idzie z 250/240 na 300/300. Ktos ma tego 8500LE? Ciekaw jestem czy tez pojdzie z 250/250 na 300/300 (pamiecie samsung sa chyba troche slabsze od hynixa) Mam czas na zastanowienie sie dzis do popoludnia, takze czas mnie goni :D Czy jest sens ? Zyskam 64 MB i moze mniej problemow w grach. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 probloemow ja nie mam zadnych ale pamiatki ida fajowo do 275 rdzen do 300, jak dasz wiecej na pamiatkach to sie pojawia artefakty.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A z radiatorami probowales? Grzeja sie mocno przy tych 275 ? Na 300 przechodzi smarka i artefakty czy wogole sie sypie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Wymiana bez sensu tym bardziej przy twoim procku -chyba ze wymieniasz zeby nie miec problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A wymiana bez żandej dopłaty?? Bo jak tak to ja bym brał ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 jak bez żadnej dopłaty lub bardzo niewielka to bierz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Tak, wymiana bez doplaty :D A sprzet to stary jeszcze w podpisie - na biurku lezy juz P42.0A i 512 DDR Geila. Jeszcze dzis dowioza chiefteca 420 i asusa p4p800 deluxe :D Wiec bedzie to na takim sprzecie hulac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Bierz go. Bierz Bierz!!! Zabij! Arghhhh!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Z 64 na 128 za friko :?: JA TEZ TAK CHCEM!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 I chyba tak zrobie :D Bez doplaty i moze jeszcze piwo dostane :wink: Znajomy chce po prostu 9100 , wiec ugadalismy ze wezmie dla mnie 8500 a ja mu dam mojego 9100 - on zaoszczedzi i ja skorzystam... mam nadzieje :? Hehe, juz prawie decyzja zapadla, jeszcze mam z 2-3 godz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERQ Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Bierz i się nie zastanawiaj, wydajność podobna a na pewno będziesz miał mniej problemów z grami (np. Toca Race Driver). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 NIE BIERZ !!!!! 128 mb przyda ci sie tylko przy np Antyaliasingu. Ta karta i tak go nie ciagnie najlepiej praktycznie tylko AA x2 wiec nie warto tych dodatkowych 64 mb na karcie. Twoja kreci sie lepiej to bedziesz mial wyzsza wydajnosc a swojego herca mozesz przeflashowac na 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 NIE BIERZ !!!!! 128 mb przyda ci sie tylko przy np Antyaliasingu. Ta karta i tak go nie ciagnie najlepiej praktycznie tylko AA x2 wiec nie warto tych dodatkowych 64 mb na karcie. Twoja kreci sie lepiej to bedziesz mial wyzsza wydajnosc a swojego herca mozesz przeflashowac na 8500 o czym ty gadasz. Jasne że się opłaca. na 9100 są problemy z niektórymi grami np. w toce (niewidac całego auta) 8500 tez podkręci i wydajność będzie miał taką samą albo lepszą. A zawsze dodatkowa pamięc na karcie się przyda :wink: Tamten tez jest Herc i tez się podkręci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 NIE BIERZ !!!!! 128 mb przyda ci sie tylko przy np Antyaliasingu. Ta karta i tak go nie ciagnie najlepiej praktycznie tylko AA x2 wiec nie warto tych dodatkowych 64 mb na karcie. Twoja kreci sie lepiej to bedziesz mial wyzsza wydajnosc a swojego herca mozesz przeflashowac na 8500 Co ty za bzdury pieprzysz facet?! Co ty masz do AA na tej karcie?? Ja sobie gram bez problemów np. w FIFE2k3 z AAx4 czy AAx6 w niższej rozdziałce. Trochę szacunku - to nie jest jakiś huragan, ale i tak b.dobra karta. A więcej RAM'u zawsze się przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A z radiatorami probowales? Grzeja sie mocno przy tych 275 ? Na 300 przechodzi smarka i artefakty czy wogole sie sypie? o chlodzenie to nie chodzi bo pamieci si nie grzeja, a chlodzi je wielki wentyl;atorek, i to napewno nie to...na 300 przechodzi wszystko a artefakty sa tylko na okularkach tego pana co strzela a'la matrix:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Hajmon3, zasiales ziarenko zwatpienia :? Troche racji jest w tym, ze moge jej tak nie podkrecic. Moje hynixy 4ns bez radiatorow ida nawet na 300, a te samsungi 4ns wydaje mi sie ze na tyle moga nie pojsc (z radiatorami tez moze byc ciezko wyciagnac 300 :? ) A pamiec - w tej chwili tylko codecreatures robi uzytek z 128. Jednak wydaje mi sie, ze nadchodzace tytuly (Half Life 2, Doom3) moga zrobic uzytek z dodatkowych 64mb (mam taka cicha nadzieje :D ) wiec ryzykuje i biore 8500 :D Radiatorami i tak obkleje, wiec zawsze zostaje mi vmod albo olowek :D A z ta toca to nie wiem co jest, kieys odpalilem sobie na troche i bylo normalnie, zadnych burakow na samochodach :P A nawet jak bede mial te 300-500 pkt mniej w smarku (z moja karta na athlonie 2200@2800 zrobilem ok 11tys) to nie bedzie wielka tragedia, mysle ze na P4 2.0 i tym 8500 wyciagne ponad 10k :D Mysle ze tyle na 1-1.5 roq starczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A z radiatorami probowales? Grzeja sie mocno przy tych 275 ? Na 300 przechodzi smarka i artefakty czy wogole sie sypie? o chlodzenie to nie chodzi bo pamieci si nie grzeja, a chlodzi je wielki wentyl;atorek, i to napewno nie to...na 300 przechodzi wszystko a artefakty sa tylko na okularkach tego pana co strzela a'la matrix:) Hmm, wiec idzie na 300 :D Pewna role moze tu tez odgrywac zasilacz, im lepszy tym moze byc ciekawiej. Ciekawe co piszesz - na 300 okularki sie sypia, a test nature przechodzi bez problemu ???? Bo u mnie na 9100 na 300 luz, 305 okularki sie wala, a 310 wywala buraki wlasnie na nature. Jeszcze tylko napisz czy toca dobrze chodzi, bo przymierzam sie jeszcze do kierownicy, wiec moze byc to moj nr1 jesli chodzi o gry :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 spoko chodzi a nature bez problemow, tylko te pasqdne okularki, totalne bezguscie a tak wqrza czlowieka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Jeśli to coś da to bierz, ale po moich przygodach z Radkiem 9100 udało mi się załatwić wymiane na Gf4tit4200 za niewielkie pieniądze. BTW: czy gf4tit4200 jest tak samo prądożerny jak 9100, albo 8500 (non LE) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...