Skocz do zawartości
BiBeR

Szybka decyzja - zamiana Radeona na... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mozliwosc zamiany mojego Herca 9100 64MB na Herca 8500LE 128MB. Moj 9100 idzie z 250/240 na 300/300. Ktos ma tego 8500LE? Ciekaw jestem czy tez pojdzie z 250/250 na 300/300 (pamiecie samsung sa chyba troche slabsze od hynixa) Mam czas na zastanowienie sie dzis do popoludnia, takze czas mnie goni :D Czy jest sens ? Zyskam 64 MB i moze mniej problemow w grach.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wymiana bez doplaty :D A sprzet to stary jeszcze w podpisie - na biurku lezy juz P42.0A i 512 DDR Geila. Jeszcze dzis dowioza chiefteca 420 i asusa p4p800 deluxe :D Wiec bedzie to na takim sprzecie hulac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chyba tak zrobie :D Bez doplaty i moze jeszcze piwo dostane :wink: Znajomy chce po prostu 9100 , wiec ugadalismy ze wezmie dla mnie 8500 a ja mu dam mojego 9100 - on zaoszczedzi i ja skorzystam... mam nadzieje :? Hehe, juz prawie decyzja zapadla, jeszcze mam z 2-3 godz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE BIERZ !!!!! 128 mb przyda ci sie tylko przy np Antyaliasingu. Ta karta i tak go nie ciagnie najlepiej praktycznie tylko AA x2 wiec nie warto tych dodatkowych 64 mb na karcie. Twoja kreci sie lepiej to bedziesz mial wyzsza wydajnosc a swojego herca mozesz przeflashowac na 8500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE BIERZ !!!!! 128 mb przyda ci sie tylko przy np Antyaliasingu. Ta karta i tak go nie ciagnie najlepiej praktycznie tylko AA x2 wiec nie warto tych dodatkowych 64 mb na karcie. Twoja kreci sie lepiej to bedziesz mial wyzsza wydajnosc a swojego herca mozesz przeflashowac na 8500

o czym ty gadasz. Jasne że się opłaca.

na 9100 są problemy z niektórymi grami np. w toce (niewidac całego auta)

8500 tez podkręci i wydajność będzie miał taką samą albo lepszą. A zawsze dodatkowa pamięc na karcie się przyda :wink:

Tamten tez jest Herc i tez się podkręci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty za bzdury pieprzysz facet?! Co ty masz do AA na tej karcie?? Ja sobie gram bez problemów np. w FIFE2k3 z AAx4 czy AAx6 w niższej rozdziałce. Trochę szacunku - to nie jest jakiś huragan, ale i tak b.dobra karta. A więcej RAM'u zawsze się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z radiatorami probowales? Grzeja sie mocno przy tych 275 ? Na 300 przechodzi smarka i artefakty czy wogole sie sypie?

o chlodzenie to nie chodzi bo pamieci si nie grzeja, a chlodzi je wielki wentyl;atorek, i to napewno nie to...na 300 przechodzi wszystko a artefakty sa tylko na okularkach tego pana co strzela a'la matrix:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hajmon3, zasiales ziarenko zwatpienia :? Troche racji jest w tym, ze moge jej tak nie podkrecic. Moje hynixy 4ns bez radiatorow ida nawet na 300, a te samsungi 4ns wydaje mi sie ze na tyle moga nie pojsc (z radiatorami tez moze byc ciezko wyciagnac 300 :? ) A pamiec - w tej chwili tylko codecreatures robi uzytek z 128. Jednak wydaje mi sie, ze nadchodzace tytuly (Half Life 2, Doom3) moga zrobic uzytek z dodatkowych 64mb (mam taka cicha nadzieje :D ) wiec ryzykuje i biore 8500 :D Radiatorami i tak obkleje, wiec zawsze zostaje mi vmod albo olowek :D A z ta toca to nie wiem co jest, kieys odpalilem sobie na troche i bylo normalnie, zadnych burakow na samochodach :P A nawet jak bede mial te 300-500 pkt mniej w smarku (z moja karta na athlonie 2200@2800 zrobilem ok 11tys) to nie bedzie wielka tragedia, mysle ze na P4 2.0 i tym 8500 wyciagne ponad 10k :D Mysle ze tyle na 1-1.5 roq starczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z radiatorami probowales? Grzeja sie mocno przy tych 275 ? Na 300 przechodzi smarka i artefakty czy wogole sie sypie?

o chlodzenie to nie chodzi bo pamieci si nie grzeja, a chlodzi je wielki wentyl;atorek, i to napewno nie to...na 300 przechodzi wszystko a artefakty sa tylko na okularkach tego pana co strzela a'la matrix:)

Hmm, wiec idzie na 300 :D Pewna role moze tu tez odgrywac zasilacz, im lepszy tym moze byc ciekawiej. Ciekawe co piszesz - na 300 okularki sie sypia, a test nature przechodzi bez problemu ???? Bo u mnie na 9100 na 300 luz, 305 okularki sie wala, a 310 wywala buraki wlasnie na nature.

Jeszcze tylko napisz czy toca dobrze chodzi, bo przymierzam sie jeszcze do kierownicy, wiec moze byc to moj nr1 jesli chodzi o gry :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to coś da to bierz, ale po moich przygodach z Radkiem 9100 udało mi się załatwić wymiane na Gf4tit4200 za niewielkie pieniądze.

BTW: czy gf4tit4200 jest tak samo prądożerny jak 9100, albo 8500 (non LE) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...