morpheouss Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Cześć wszystkim Szukam dobrej drukarki (najlepiej CISS), głównie do dokumentów oraz zdjęć w formacie 10x15. Do tej pory korzystałem wylacznie z drukarek HP (nie liczac jednego Canona). Stara sie zepsula, dalem kolejna szanse HP - tym razem ze Smartem ale po wydrukowaniu dwoch albumow zdjec przestala wciagac papier z podajnika foto. Moje wymagania na chwile obecna to: drukarka atramentowa ze skanerem (sprobowalbym CISS zeby obnizyc koszta wydruku zdjec i nie bawic sie w abonamenty) koniecznie duplex (automatyczny wydruk dwustronny) oraz druk bez marginesow Musi działać pod Linuksem Mile widziany automatyczny podajnik do skanera (moze byc jednostronny) Mile widziana mozliwosc druku zdjec bezposrednio z telefonu / innego urzadzenia mobilnego Na chwile obecna zastanawiam sie nad Epsonem L6270. Dlaczego? 1. Bo to nie HP. 2. Bo w Canonie zaschła mi głowica kilka dni po upływie gwarancji (i znam kilka osób które miały podobne doświadczenia). 3. Bo słyszałem że Brothery średnio drukują zdjęcia. Jak widać model/producent wybrany bardziej drogą eliminacji... Pytanie czy to trafny wybór? Edytowane 1 Lutego przez morpheouss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morpheouss Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego Blisko 6k odwiedzin i nikt nic nie doradzi? 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego Godzinę temu, morpheouss napisał(a): Blisko 6k odwiedzin i nikt nic nie doradzi? 😉 Może dlatego, że dobra drukarka atramentowa to na dzisiejsze czasy oksymoron? 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morpheouss Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 13 minutes ago, gregory_portman said: Może dlatego, że dobra drukarka atramentowa to na dzisiejsze czasy oksymoron? 😉 Miałem nadzieję, że jednak znajdą się posiadacze drukarek atramentowych, którzy zechcą podzielić się swoimi wrażeniami. Obserwując tego Epsona od kilku dni zauważam, że ceny tej drukarki stale rosną i zmniejsza się ilość dostępnych egzemplarzy. Np. w owocowym sklepie została ostatnia sztuka i cena +200PLN... opinie też ma nienajgorsze. Mimo to, jest to jednak niemały wydatek, więc zastanawiam się czy w podobnej cenie nie znalazłbym czegoś lepszego (np. o lepszej jakości wydruku zdjęć) lub trwalszego (tak wiem, dziś wszystko china ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...