KazMax Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Witam Oststnio kupiłem sobie tuner satelitarny :oops: i postanowiłem zgrywać teledyski na kompa. Tuner TV w kompie już siedział (Pixelview 878Pro+) więc sprawa wydała mi się prosta. Karta posiada standardowe wejścia (antenowe i S-Video) oraz dodatkowo Composite. Tuner SAT tak jak każdy ma wyjście TV oraz eurozłącze. W celu zapewnienia najlepszej jakości obrazu kupiłem w elektronicznym przejściówkę z euro--->S-Video. Wszysko pieknie podłączyłem, sprzęt odpaliłem i okazało się że obrazu nie ma :( więc zacząłem kombinować. Podłączyłem wyjście Tv z tunera do wejścia composite na karcie i też obrazu brak...W jedynym wypadku gdy działa (niestety najgorsze wyjście) to wyjście TV tunera--->wejście TV karty. Jakość obrazy nie najlepsza... Mam prośbe do osób mających pojęcie o tym lub mających taki sprzęt o radę jak podłączyć taki sprzę tak aby uzyskać jak najlepszą jakość obrazy. Czy wejście TV na karcie to w tym wypoadku jedyne wyjście??? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Ja do podłaczenia tunera tvsat z kompem używam wyjścia magnetowidowego (VCR). W menu tunera ustawiam typ magnetowidu na SVHS i biorę z niego sygnał S-Video (przejściówka EURO -> S-Video). Do nagrywania nie używam coprawda tunera TV w kompie lecz karty video (dc20), ale połaczenia są takie same. Jeszcze lepszym rozwiązaniem jest zakup karty DVB (np. SkyStar2 za 300zł), wtedy można zgrywać na dysk bezpośrednio do MPEG2, taki format jest bowiem używany w cyfrowym przekazie tvsat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 kurde ja mam jakiś stary tuner (huth 500 fst) kupiony za 20 zł i nie wiem jak ustawić wyjście S-VHS ponieważ nie mam menu tylko zwykły wyświetlacz z numerami program programów. Ale skoro jest wyjście euro to pewnie można...jak myślisz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 kurde ja mam jakiś stary tuner (huth 500 fst) kupiony za 20 zł i nie wiem jak ustawić wyjście S-VHS ponieważ nie mam menu tylko zwykły wyświetlacz z numerami program programów. Ale skoro jest wyjście euro to pewnie można...jak myślisz??? jak nie masz odpowiedniego softu do tunera to sciagnij VirtualDub, tam masz wybor zrodla obrazu, jest on prosty, a zarazem bogaty w wiele opcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 mam ten program ale nie chodziło mi o tuner do kompa tylko tuner satelitarny.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 wiem, zanim zrozumialem co miales na mysli zdazyles juz odpowiedziec i nie zdazylem usunac posta :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 A czy ta Twoja przejściówka euro-svideo ma również wyprowadzony sygnał composite? Stare tunery analogowe mają na złaczu euro tylko wyjście composite i jego należy użyć do podłączenia z kartą TV w kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...