Vildas Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Cześć, Chciałbym nieco zmodernizować swój PC z 2016 roku żeby uzyskać więcej kl/s w Ready or Not lub Forza Motorsport. Pytanie czy wymiana procesora i płyty głównej ma tutaj sens ? Czy w tym budżecie warto myśleć o jakiejś karcie graficznej zamiast procesora i płyty (w pierwszej kolejności) ? Budżet wydaje mi się, że niezbyt pozwala na wymianę karty graficznej. Chciałbym korzystać z dysków SSD jak np. Lexar NM710 (gniazdo M2). Obecna konfiguracja: Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce 6GB GDDR5 Płyta główna: MSI B150M Night Elf Procesor: Intel I5 BX80662I56402P Obudowa: Zalman Z9 Neo RAM: Corsair Vengeance LPX, DDR4, 16 GB, 2133MHz Zasilacz: Corsair CX 550W (CP-9020102-EU) DYSK: SSD Crucial MX500 500GB 2.5" SATA III (CT500MX500SSD1) Budżet: 1000-1200 zł Części raczej nowe (rozważę też używane). Rozważałem takie zakupy: https://www.morele.net/inventory/info/3504b433/ Płyta główna: Asus PRIME B550M-A/CSM Płyta Procesor: AMD Ryzen 5 5600 Procesor Chłodzenie Arctic Freezer A35 Chłodzenie *Dodatkowo chciałem kupić też dysk SSD np. Lexar NM710/NM620 ale to już poza założonym budżetem. Proszę o pomoc i sugestie co można tu poprawić w niskich kwotach. Może lepszy efekt osiągnę zmieniając w pierwszej kolejności kartę graficzną zamiast inwestowania w płytę główną i procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Nic tu nie poprawisz,możesz zajrzeć na pepera by zmniejszyć koszta. Zostaje albo 5600 albo 12400 Plus płyty na promocjach stamtąd np Edytowane 5 Lutego przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...