Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 heh nie wiem czy moj temat zostal skasowany, wnioskuje ze tak. Szkoda tylko ze modder nie powiadamia o skasowaniu watku. Zakuplilem na niemieckim ebay, proca (1700+niestety DUT3C, JIUHB 0309), puscilem na swojej plycie po drut modzie na 16x133. Niestety zasilka nei wyrabiala (codeshit 230W). Po zmianie zasilki myslalem ze pojdzie wiecej niestety max to 16x140 przy 1,85V. Niestety nie przechodzilo Prime. Poniewaz mialem ochote na 2400MHz pomyslalem o Vmodzie i tak zrobilem:) proc odpalil na ponac 2,3V i wszystko bylo ok. Jednak przy ktoryms odpaleniu juz nie wstal. Dodam ze temperatury nie przekroczyly 60*c (pare sec). Proc nie ma oznak spalenia, nie jest ciemny pod spodem, tylko lekko spocony(zatluszczony od palcow?), nie jest ukruszonu.. Po prostu nowka tak jak przyszedl do mnie. Na innym procu komp chodzi, na xp nie wstaje, wiatraki kreca, wszystko rusza, oprocz monitora, nie ma zadnego "beeepania". Czy rzeczywiscie moze byc spalony? Koles mi wymieni czy nie uzna mi reklamacji, skoro wyglad proca jest bez zarzutu? A moze ktos ma dostep do jakiejs hurtowni i ma mozliwosc wymienienia proca za drobna oplata? P.S. do moddera. Prosze nie kasowac, najwyzej zablokowac i podac powod :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Jak na moje oko to go zjarałeś, napięcie 2,3V było dla niego zabójcze,kto daje aż tak duże napięcie??? chłopie przekroczyłeś nominalne napięcie aż o 50% to zabujstwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 moim zdaniem od samego napiecia proc nie ginei tylko od temperaturki. Dodam ze na napieciu 2,3 nic sie nie dzialo. Jak zszedlem na 2V to juz nie wstal :( Temperatura byla w normie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 moim zdaniem od samego napiecia proc nie ginei tylko od temperaturki. Dodam ze na napieciu 2,3 nic sie nie dzialo. Jak zszedlem na 2V to juz nie wstal :( Temperatura byla w normie!! Jak według ciebie napiecie nie moze uszkodzic delikatnych tranzystorów CPU to kup sobie zwykły tranzystror z serii BDxxx na 5V i podłacz do niego 10V i zobacz co sie z nim stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 moim zdaniem od samego napiecia proc nie ginei tylko od temperaturki. Dodam ze na napieciu 2,3 nic sie nie dzialo. Jak zszedlem na 2V to juz nie wstal :( Temperatura byla w normie!!Nie wstawał bo był już zjarany! na procka wykonanego w 0.18um nie dał bym tak wysokiego napięcia a to jest przecież 0.13um. Wybacz ale BIG LOL dla ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zobacz sobie na http://www.overclockers.com tam niektorzy maja ponad 3V i spoko! Ktos inny ma jeszcze jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zobacz sobie na http://www.overclockers.com tam niektorzy maja ponad 3V i spoko! Ktos inny ma jeszcze jakis pomysl? Wiesz w necie to ja widziałem Durona 600@15xx przy napięciu 3v i na CIEKŁYM AZOCIE a i tak pochodził KILKA MINUT. Twój na WC się zjarał od razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zobacz sobie na http://www.overclockers.com tam niektorzy maja ponad 3V i spoko! Ktos inny ma jeszcze jakis pomysl? Zjarałeś procka i koniec ,chociarz mozesz go ustawic np na fsb 100Mhz może wstanie ,różne rzeczy mogły sie z nim stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>. mac nie zalamujcie mnie. Dlaczego nie ma zadnych oznak zjarania??? Powinno byc ciemne od spodu czy jak? Na 2v powinien normalnie chodzic! I nie 10 minut. Niemalo osob ma tak proca i chodzi tak od miesiecy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. mac nie zalamujcie mnie. Dlaczego nie ma zadnych oznak zjarania??? Powinno byc ciemne od spodu czy jak? Na 2v powinien normalnie chodzic! I nie 10 minut. Niemalo osob ma tak proca i chodzi tak od miesiecy! 2V to już absolutnie górna granica dla 0.13um . Przedobrzyłeś o całe 0.3V. proc poszedł do piachu. Spróbuj go jeszcze wyjąć i sprawdzić na innej płycie i na 100 fsb najlepiej jak pisał lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. mac nie zalamujcie mnie. Dlaczego nie ma zadnych oznak zjarania??? Powinno byc ciemne od spodu czy jak? Na 2v powinien normalnie chodzic! I nie 10 minut. Niemalo osob ma tak proca i chodzi tak od miesiecy! Ale ty miales takiego że pochodził 5min,to tak jakbys mial procka z lipnej serii i dziwił sie ze niechodzi na 2500Mhz i mówił że musi chodzic bo kolega ma 1700+ i chodzi mu na 2500Mhz. Odpal go jescze na FSB 100Mhz może wstanie.!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nie wstaje wcale, probowalem juz od wczoraj cos z nim zdzialac, Teraz mam wlozonego starego Durnia i nie bede znow rozbieral kompa. Myslicie ze koles uwzgledni reklamacje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nie wstaje wcale, probowalem juz od wczoraj cos z nim zdzialac, Teraz mam wlozonego starego Durnia i nie bede znow rozbieral kompa. Myslicie ze koles uwzgledni reklamacje? Jeśli nie widać żadnych oznak spalenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nie wstaje wcale, probowalem juz od wczoraj cos z nim zdzialac, Teraz mam wlozonego starego Durnia i nie bede znow rozbieral kompa. Myslicie ze koles uwzgledni reklamacje? Wątpie żeby uwzględnił, niestety,poprostu nie zachowałeś max ostrożności i go zjarałeś,jak nie wstaje juz na 100Mhz to nic z niego nie będzie. P.S A malowałeś mostki?? Może zrobiło się jakieś zwarcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nic nie malowalem, proc wyglada jak z fabryki, Tylko drut moda mialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Nic nie malowalem, proc wyglada jak z fabryki, Tylko drut moda mialem W takim razie pewne szanse na reklamacjie są ale nie duże,oni wiedzą co robi sie z prockami szczególnie z 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Cholera pozostaje mi tylko czekac az koles wroci z wakacji i moze cos zaproponuje... A moze ktos w polsce ma znajomosci i bedzie mogl wymienic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Brzoza: przypadkiem nie przeginasz? Spaliłeś procesor i teraz chcesz, żeby jakaś firma ci go wymieniła. Niby z jakiej racji? Dostajesz warninga za próbę oszustwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Brzoza: przypadkiem nie przeginasz? Spaliłeś procesor i teraz chcesz, żeby jakaś firma ci go wymieniła. Niby z jakiej racji? Dostajesz warninga za próbę oszustwa. Nie uwazam ze to oszustwo, choc moze i macie racje. Procesor jest niesprawny, nie ma oznak spalenia, to ze tu sie wypowiedzieli ze jest spalony nie musi wcale oznaczac ze tak jest. Po prostu moze dac do serwisu do sprawdzenia jesli sie okaze ze bedzie mozliwosc uznania gwarancji bede sie cieszyl. nie jestem w polsce wiec nie mam mozliwosci, dlatego prosze o przysluge i moge za nia zaplacic. Nie widze w tym nic zdroznego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Przecież padł po twoim użytkowaniu i modach. Więc nie rozumiem dlaczego ma przysługiwać ci wymiana. Oczywiście, może serwis się nabierze, że procesor sam padł - jednak takie postępowanie uważam na nieetyczne i niemoralne. Myślę, że na tym zakończmy dyskusję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...