amkm717 Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2024 Hej Problem jest dość gruby, ponieważ wyczerpałam rozwiązania podrzucane przez Google. Żadne z tych rozwiązań nie działa: https://www.bugsfighter.com/pl/how-to-fix-unknown-usb-device-device-descriptor-request-failed-error-in-windows-11-and-windows-10/ Jak w temacie, po podłączeniu telefonu do kompa widzę to: W menedżerze rozwija się samoistnie menu kontrolerów Ale wciąż wyskakuje błąd Specyfikacja Windowsa: Specyfikacja Androida: Sterowniki są najnowsze: Sprawdziłam z 10 kabli Podłączałam przez huba Podłączałam bezpośrednio Robiłam restart obu urządzeń Zrobiłam format telefonu, więc jest świeży, a mimo to błąd ciągle jest Wszystkie porty i kable są okej, ponieważ Windows rozpoznaje inne urządzenia z Androidem Tablet z Androidem bez problemu rozpoznaje telefon Nie jestem człowiekiem IT, ale sprawdziłam, czy jest włączone debugowanie USB w Androidzie (porada z Google) ADB zaktualizowane Proszę o pomoc, bo nie mam jak wrzucać plików na telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andino Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2024 Rozumiem, że masz problem z podłączeniem telefonu do komputera przez USB. Wygląda na to, że próbowałaś już wielu rozwiązań. Mam kilka dodatkowych sugestii, które mogą pomóc: Sprawdź, czy system operacyjny jest aktualny: Upewnij się, że zarówno system operacyjny komputera, jak i telefonu są aktualne. Czasami aktualizacje systemu operacyjnego mogą rozwiązać problemy z kompatybilnością. Choć wspomniałaś, że debugowanie USB jest włączone, warto spróbować wyłączyć i włączyć ponownie tę opcję. Może to pomóc w resetowaniu połączenia. Upewnij się, że sterowniki ADB na komputerze są aktualne. Stare sterowniki mogą powodować problemy z połączeniem. Jeśli problem nadal występuje, spróbuj innej metody połączenia, takiej jak Wi-Fi. Niektóre telefony i komputery lepiej radzą sobie z połączeniami bezprzewodowymi. Jeśli żadne z powyższych rozwiązań nie działa, warto skontaktować się z pomocą techniczną producenta telefonu. Mogą oni być w stanie zaoferować bardziej specyficzne dla modelu rozwiązania. Manipulowanie ustawieniami systemowymi i sterownikami może być ryzykowne, jeśli nie jesteś pewna, co robisz. Zawsze twórz kopie zapasowe ważnych danych przed dokonaniem jakichkolwiek zmian w systemie. Mam nadzieję, że te sugestie pomogą! Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...