acid_toXin_from_home Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Mam problem z moim CheepoBIOSem. Otóż zrobiłem DrutMod'a na mnożnik 13x, system chodził bez zarzutu aż tu któregoś dnia zaczęło się: dane BIOSu co jakiś czas znikały. Wymieniłem bateryjkę na płycie ale jest nadal to samo. Co jakiś czas muszę wpisywać ustawienia BIOSu. Zworka jest ustawiona prawidłowo. Macie jakieś pomysły? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Mamy pomysł. K7S5A po prostu tak ma. Mi CMOS'a czysci co kilka tygodni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Powiem ci że płyty K7S5A Rev 3.1 tak mają mi sie osobiście zdarzyło to 2 razy ale na poprzedniej wersji K7S5A było wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 taka płyta. standardowa przypadłość chociaż koleżanka ma i u niej spokój. ale na pocieszenie dodam, że będziesz na pamięć znał ustawienia biosa i jak ktoś cię spyta to pomożesz koledze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acid_toXin_from_home Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Thx wszystkim :D Jeszcze jedno: czasami dysk wariuje podczas włączania systemu (włącza się paę razy jakby był wybudzany ze stanu wstrzymania) taktowanie PCI jest w normie tzn. 33,5MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Thx wszystkim :D Jeszcze jedno: czasami dysk wariuje podczas włączania systemu (włącza się paę razy jakby był wybudzany ze stanu wstrzymania) taktowanie PCI jest w normie tzn. 33,5MHz... Co do dysku to zobacz czy przewody zasilajace są do końca wcisniete i czy przypadkiem nie sa gdzies nadłamane, włacz kompa i poruszaj nimi i bedziesz słyszał czy dysk sie wylaczy czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Wymień bateryjkę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acid_toXin_from_home Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 LEON2000: wymieniłem bateryjkę! :? jest to samo... BTW: Na jakich ustawieniach wyciągasz te 2600+ :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...